NHL: Hossa po návrate oživil hru Chicaga, spoluhráči ho chvália

NETKY.SK • 22 November 2013, 10:37 • 2 min
NHL: Hossa po návrate oživil hru Chicaga, spoluhráči ho chvália

WINNIPEG - Slovenský hokejista Marián Hossa z Chicaga sa po zranení vrátil presne tam, kde končil pred problémami v dolnej časti tela.

slovakia

left justify in out

Blackhawks vrátil v zápase s Winnipegom opäť na víťaznú vlnu, keď strelil víťazný gól a pridal asistenciu. Po stretnutí pre ošetrenie nebol k dispozícii pre médiá. Chicago vyhralo vo Winnipegu 6:3, Hossa strávil na ľade 17:55 min.

Trenčan vynechal predchádzajúce tri stretnutia Blackhawks. Po súboji s Jets ho vyhlásili za jeho tretiu hviezdu. "Hossa opäť priniesol pokoj do tímu. Vždy sa vie postaviť na správne miesto. Aj keď puk stratíme, vie ho pre nás opäť vybojovať. Nebojíme sa vo formácii s ním urobiť chyby, keďže on nás ešte dokáže zachrániť a získať za noc mnoho pukov. Je určite veľmi užitočný," chválil pre ESPN spoluhráča kapitán Blackhawks Jonathan Toews, ktorý vo Winnipegu zaznamenal štyri body (1+3). 

Hossa vyniká nielen hrou smerom dopredu, ale dokáže výrazne pomôcť aj v defenzíve. Jeho rýchlosť i šikovnosť na súperov platia. "Vynaloží množstvo úsilia, aby pomohol aj obrane. Takého hráča potrebujeme a ostatní sa môžu od neho učiť," priznal pre ESPN brankár Corey Crawford, ktorý si vo štvrtok pripísal štrnáste víťazstvo v sezóne. Marián Hossa dosiahol proti Winnipegu aj tri plusové body. Celkovo má v kanadskom bodovaní na svojom konte v dvadsiatich zápasoch sedemnásť bodov (10+7). "Hossa bol dnes skutočne dobrý. Nepoľavil ani na chvíľu. Podobným štýlom hrá pravidelne," uviedol tréner Joel Quenneville. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona