NHL: Hossa neskóruje, ale spoluhráči si ho chvália

NETKY.SK • 8 Február 2015, 11:51 • 2 min
NHL: Hossa neskóruje, ale spoluhráči si ho chvália

ST. LOUIS - Slovenský útočník Marián Hossa síce neskóruje tak ako v minulých sezónach, ale spoluhráči z Chicaga Blackhawks, ako aj tréner Joel Quenneville vedia, ako je pre tím cenný.

slovakia

left justify in out

Hossa má len veľmi málo slabých zápasov a v defenzívnej činnosti, v odoberaní puku a vo vytváraní priestoru pre svojich spoluhráčov patrí k najlepším v lige.
      

Vie to aj Hossov spoluhráč z formácie Brandon Saad, ktorý to všetko vidí ako na tácke. "Možno nie je taká mediálna hviezda, ale viem, že každý, kto s ním hrá v tíme ho považuje za jedného z najlepších hráčov v celej súťaži," povedal Saad pre chicago.suntimes.com.
      

Hossa je stále považovaný za strelca, veď má na konte 474 gólov a 1029 bodov, ale v tejto sezóne jednoducho neskóruje. Tridsaťšesťročný krídelník dal v 52 zápasov len 10 gólov, dva z posledných 15 zápasov. Na bránku pritom strieľa, ale nepadá mu to dnu. V priemere má v tejto sezóne 2,9 strely na zápas, čo je len tesne pod jeho priemerom 3,3. Prudko klesla jeho úspešnosť striel. V prvých 15 sezónach mal 12,8 percenta a nikdy nešiel pod 10,9. V tomto ročníku má úspešnosť len 6,5 percenta, keď zo 153 pokusov dal 10 gólov.
      

"Možno som už starý. Keď dosiahnete 36 rokov, tak sa spomalíte alebo čo," uškrnul sa Hossa, ktorý oslávil 36. narodeniny pred tromi týždňami. "Na ľade sa cítim dobre. Mám veľa šancí, ale puk nechce padnúť dnu," dodal.
      

Prvá formácia "jastrabov" Saad, Jonathan Toews, Hossa bola v januári produktívna, ale zasekla sa po All Star prestávke. Toto trio dalo spolu len dva góly, ale žiadny v jednej formácii. Toews skóroval počas striedania s Patrickom Sharpom a Patrickom Kaneom, Saad rozhodol v predĺžení pri hre 4 na 4 s Kaneom. "Myslím, že hráme dobre, len v zakončení nám chýba viac šťastia. Verím, že nám to začne čoskoro padať," povedal Toews.
      

Kríza však nedoľahla len na Hossu, veď Chicago dalo v posledných troch zápasoch len jeden gól. Zlú sériu chcú Blackhawks prerušiť v nedeľu na ľade St. Louis. Hossa sa slabšou produktivitou nestresuje a obavy o krídelníka nemá ani tréner Quenneville, podľa ktorého je "otázkou času", kedy začne dávať góly. Saad varuje súperov, že keď sa Hossa rozbehne, bude zle. "Hráč ako on môže smolu prelomiť hocikedy a keď sa mu to podarí, tak sa ostatné tímy môžu tešiť na nepríjemné chvíľky," dodal na záver Saad.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies