NHL: Hossa kritizuje sám seba a sľubuje zlepšenie

NETKY.SK • 24 Október 2013, 11:29 • 2 min
NHL: Hossa kritizuje sám seba a sľubuje zlepšenie

CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa má za sebou solídny štart do novej sezóny NHL. Sám však vie najlepšie, že stopercentne spokojný byť nemôže.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný skúsený krídelník zaznamenal v deviatich zápasoch päť kanadských bodov za tri góly a dve asistencie a v tíme Chicaga mu v produktivite patrí štvrtá priečka spoločne s Jonathanom Toewsom.

"Stále cítim, že to herne ešte nie je ono. Tvrdo však pracujem na zlepšovaní. Ono to príde," cituje Hossu chicagský portál suntimes.com. Jeho redaktor si myslí, že Hossa je taký všestranný a obľúbený hokejista, že jeho najväčším kritikom je on sám. Pre tím obhajcu Stanley Cupu je prospešný aj ako jeden z najlepšie brániacich útočníkov. S pribúdajúcimi rokmi si práve túto jeho vlastnosť tréneri aj spoluhráči vážia možno ešte viac ako nesporné ofenzívne kvality. Pred dvoma dňami mu v štatistike získaných pukov s počtom 19 medzi útočníkmi patrilo druhé miesto v celej NHL za ruským centrom Detroitu Pavlom Daciukom. "Keď som prvý raz nakukol do NHL, vedel som len útočiť. Rokmi som sa však naučil technike bránenia od viacerých spoluhráčov," komentoval bývalý hráč Ottawy, Atlanty, Pittsburghu a Detroitu. 

Hossu môže tešiť aj fakt, že vzhľadom na problémy s chrbtom, ktoré mal počas vlaňajšej vyraďovacej časti, zatiaľ odohral všetky zápasy nového ročníka NHL. Keďže už nie je najmladší a jeho telo si pomalšie zvyká na záťaž, upravil svoju prípravu na stretnutia tak, aby bol na ne čo najlepšie pripravený. Predzápasovým rozcvičkám venuje väčšiu pozornosť ako pár rokov dozadu. "Občas sa necítim najlepšie, ale som spokojný aj s tým, aké to teraz je. Vlani som odohral veľa zápasov vo veľkej intenzite a leto bolo príliš krátke na to, aby som sa dal zdravotne úplne do poriadku," konštatoval Hossa pre suntimes.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies