NHL: Hossa hrá ako v najlepších rokoch, tvrdí kouč Chicaga

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 14:32 • 2 min
NHL: Hossa hrá ako v najlepších rokoch, tvrdí kouč Chicaga

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa hrá šestnástu sezónu v NHL, podieľal sa na dvoch víťazstvách v Stanleyho pohári, absolvoval štyri finálové série za posledných šesť rokov a stále nemá dosť.

slovakia

left justify in out

Momentálne je 35-ročný krídelník Chicaga s 11 bodmi (2+9) najproduktívnejším hráčom Blackhawks v play-off. V aktuálnej sérii proti Minnesote sa Hossa v nedeľu asistenciou podieľal na triumfe 2:1 znamenajúcom vedenie 3:2 na zápasy. Zverencov Joela Quennevilla už len jedno víťazstvo delí od postupu do finále Západnej konferencie.

"Niekedy je to o tom, že len tak vystrelíte. Jonny našiel spôsob, ako skórovať z dorážky," zhodnotil Hossa rozhodujúci moment zápasu číslo 5 v United Center. Práve po jeho strele sa puk odrazil k Toewsovi a kapitán Blackhawks rozhodol o víťazstve domácich. "Aj také góly padajú. Nedá sa každú noc strieľať krásne góly. Sme radi za toto víťazstvo," dodal Hossa pre server denníka StarTribune. 

 

Šiesty zápas semifinále Západnej konferencie príde na rad v utorok a výhodu domáceho prostredia budú mať hráči Minnesoty. Hossa tvrdí, že on a jeho spoluhráči nepôjdu na výlet. "Chceme to tam ukončiť. Vieme však, aké náročné je zvíťaziť u nich doma. Musíme podať oveľa lepší výkon ako v predchádzajúcich troch zápasoch," podotkol Hossa. 

 

Skúsený slovenský krídelník, ktorého si v Chicagu vážia nielen ako skvelého ofenzívneho útočníka, ale aj ako výborne brániace krídlo, sa vrátil tiež k nevydarenej prvej tretine piateho súboja. Chicago ju prehralo 0:1. "Diváci z nás boli frustrovaní, ale rovnako aj my z našej hry. Po prvej tretine sme si v šatni vraveli, že sa musíme upokojiť a začať hrať poriadny hokej. Zhlboka sme sa nadýchli a v druhej a tretej tretine to v našom podaní bolo oveľa lepšie," poznamenal Hossa. 

 

Rodák zo Starej Ľubovne Hossa je akoby špecialista na Minnesotu. V desiatich zápasoch play-off proti tomuto súperovi zaznamenal už 15 bodov za 4 góly a 11 asistencií. "Ak sa pozrieme na jeho hru s pukom aj bez neho, musíme konštatovať, že hrá ako vo svojich najlepších rokoch. A to už vlastne trvá dva či tri roky," zamyslel sa nad Hossom kouč Chicaga Quenneville. Podľa neho veľká prednosť slovenského útočníka spočíva v tom, že aj keď nemá puk na hokejke, pôsobí dojmom, akoby ho mal pod kontrolou. Ukazuje sa to pri forčekingu aj hre pri mantineli, kde ho vie súperom ľahko odoberať. "Z môjho pohľadu si len robím svoju prácu. Snažím sa útočiť aj brániť a pri tom aj vymýšľať niečo kreatívne. Ak sa mi to darí, je to dobré," vysvetlil Hossa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona