NHL: Hossa absolvoval svoj jubilejný 200. zápas v play-off

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:43 • 2 min
NHL: Hossa absolvoval svoj jubilejný 200. zápas v play-off

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník v službách Chicaga Blackhawks Marián Hossa absolvoval v sobotu svoj jubilejný 200. zápas v play-off zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

V historickom meradle sa zaradil na 19. pozíciu k legendárnemu Fínovi Jarimu Kurrimu. Na 17. priečke spoločne figurujú Brett Hull a Scott Niedermayer, každý s 202 stretnutiami. Ak by Chciago odohralo v tejto sezóne maximálny možný počet súbojov vo vyraďovacej časti, 37-ročný Hossa si môže pripísať na svoje konto ďalších 22 zápasov a ešte v aktuálnom ročníku preniknúť do Top 10, ktorú uzatvára Bryan Trottier (221), je to však nepravdepodobné. Z aktívnych hráčov je pred rodákom zo Starej Ľubovne len český útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr (207). Hossa môže načať tretiu stovku štartov v play-off NHL v pondelkovom siedmom stretnutí štvrťfinále Západnej konferencie na ľade St. Louis Blues, stav série je 3:3 na zápasy.


V historickom poradí hokejistov s najvyšším počtom bodov v play-off patrí Mariánovi Hossovi so 148 bodmi (51 gólov a 97 asistencií) 28. pozícia vedno s Kanaďanom Brianom Proppom. O jedno miesto vyššie figuruje slovenský rodák Stan Mikita (150 b.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona