NHL: Hossa a Gáborík sú v Top10 pravých krídel ligy

NETKY.SK • 9 September 2014, 08:58 • 2 min
NHL: Hossa a Gáborík sú v Top10 pravých krídel ligy

NEW YORK - Trenčianski hokejoví odchovanci Marián Hossa a Marián Gáborík patria medzi najlepšie pravé krídla v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Kým medzi ľavými krídelníkmi či centrami sa v popredí hodnotenia webu NHL.com neobjavil ani jeden Slovák, na pravej strane figuruje Marián Hossa na piatom a Marián Gáborík na desiatom mieste. Rebríček najlepších pravých krídel zostavili experti NHL.com Arpon Basu, Brian Compton, Corey Masisak a Dan Rosen. Ich hodnotenie vyhral Rus Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals, ktorý doteraz v 679 stretnutiach strelil 422 gólov a momentálne je v ideálnom hokejovom veku (28 rokov).


Za Ovečkinom, ktorý získal od expertov 52 bodov, nasledujú Corey Perry z Anaheimu (51 bodov), Patrick Kane z Chicaga (46) a Phil Kessel z Toronta (45). Marián Hossa dostal 40 bodov. "Jeden z najlepších 'obojživelných' útočníkov na svete, je rovnako dobrý v defenzíve ako vpredu. Tento rok dosiahol hranicu 30 gólov ôsmykrát v kariére aj napriek tomu, že chýbal v 10 zápasoch. Trenčiansky mazák bude na začiatku nového ročníka útočiť na métu tisíc bodov v NHL, aktuálne ich má 995," píše sa v hodnotení Hossu, ktoré zverejnila slovenská verzia webu NHL.com. 


Gáborík dostal 19 bodov rovnako ako ôsmy James Neal z Nashvillu a deviaty najlepší Čech Jakub Voráček z Philadelphie. O bod za ním skončil Jaromír Jágr z New Jersey Devils. "Gáborík skončil v hlasovaní za Voráčkom preto, lebo v ročníku 2013-14 odohral menej zápasov a nazbieral tak menej bodov. Na vine bola zlomenina kľúčnej kosti, pre ktorú vynechal olympiádu aj podstatnú časť sezóny NHL. Po prestupe do Los Angeles sa však postupne rozohral k fantastickým výkonom v play-off, kde bol so 14 gólmi najlepším strelcom a v 26 zápasoch nazbieral 22 bodov. V lete sa upísal Kings na ďalších sedem rokov," píše NHL.com. 


V hodnotení ligového webu vyhral medzi ľavými krídlami Jamie Benn z Dallasu pred Zachom Parisom z Minnesoty a Joeom Pavelským zo San Jose. Medzi centrami dominoval Sidney Crosby z Pittsburghu pred Jonathanom Toewsom z Chicaga a Anžem Kopitarom z Los Angeles. Informácie zverejnila slovenská verzia NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona