NHL: Holtby môže zavŕšiť životnú sezónu rekordom i Vezinovuo trofejou

NETKY.SK • 15 Január 2016, 11:10 • 2 min
NHL: Holtby môže zavŕšiť životnú sezónu rekordom i Vezinovuo trofejou

WASHINGTON - Životnú sezónu v NHL môže korunovať rekordom ligy aj ziskom Vezinovej trofeje určenej najlepšiemu brankárovi. Najmä vďaka Bradenovi Holtbymu vstúpil hokejový Washington do druhej polovice základnej časti tohto ročníka ako vedúci tím súťaže.

slovakia

left justify in out

"Nemá rád voľno. Vyhovuje mu, keď je v rytme. Ak máme pár dní bez zápasu, nie je v takej pohode, ako by chcel," prezradil pre server nhl.com tréner brankárov v tíme Capitals Mitch Korn.

 

Dvadsaťšesťročný kanadský gólman odchytal dosiaľ 35 stretnutí a dosiahol v nich až 28 víťazstiev. Priemerne inkasuje iba necelé dva góly (1,9) a chytá s úspešnosťou 93,3 percenta. Môže sa stať prvým brankárom v histórii NHL s 50 výhrami v základnej časti. Rekord zo sezóny 2006/2007 drží Martin Brodeur (48).

Holtby odchytal v kariére za Washington dosiaľ 213 zápasov (129 víťazstiev) s úspešnosťou 92,3 %. Vlani v júli podpísal nový kontrakt na päť rokov s príjmom 30,5 milióna dolárov. Dôveru na také dlhé obdobie dostal od Capitals spomedzi brankárov naposledy Olaf Kölzig v auguste 2001.

 

Po tomto legendárnom Nemcovi a Donovi Beaupreovi je Holtby len tretím gólmanom v histórii klubu s vyše stovkou víťazstiev na konte. "Ako brankár ste len taký dobrý, aký bol váš posledný zápas. Mojou prácou je posúvať sa vpred, byť náročný na seba aj tím," tvrdí Holtby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies