NHL: Hlasovanie na Zápas hviezd prekvapujúco vedie Lotyš Girgensons z Buffala

NETKY.SK • 3 December 2014, 11:58 • 2 min
NHL: Hlasovanie na Zápas hviezd prekvapujúco vedie Lotyš Girgensons z Buffala

BUFFALO - Hlasovanie o účasti hráčov v Zápase hviezd NHL nevedie prekvapujúco žiadna veľká hokejová hviezda, ale lotyšský útočník Zemgus Girgensons. Vďačí za to mimoriadne aktívnym fanúšikom z jeho rodnej krajiny. Tí poslali centrovi Buffala podstatnú časť hlasov spomedzi 399.356, ktoré už stihol nazbierať.

slovakia

left justify in out

Girgensons získal takmer dvakrát toľko hlasov ako kapitán Pittsburghu Penguins a aktuálne najproduktívnejší hráč súťaže Sidney Crosby. "Zemgus je v Lotyšsku veľmi populárny. Myslím si, že sa tam počas zimných olympijských hier v Soči jeho meno zviditeľnilo ešte viac. Pri výkonoch, aké podáva v Buffale, všetci dúfame, že sa stane rovnako známym menom aj tu v Severnej Amerike," uviedol pre nhl.com tréner Sabres Ted Nolan.

 

V Lotyšsku žije niečo vyše dva milióny ľudí, čo je menej obyvateľov ako v metropolitnej oblasti Pittsburghu. Jediným obmedzením pri hlasovaní je, že každý fanúšik nemôže hlasovať z rovnakého zariadenia viac ako 10-krát za deň. "Trochu som sa na tom smial. Ľudia sú šialení. Je super, že som z takej skvelej krajiny, kde je v podstate všetko o hokeji," povedal Girgensons, ktorého draftovali Sabres v roku 2012 v 1. kole a v prebiehajúcej sezóne je s 13 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom tímu.

 

Druhý je v hlasovaní zatiaľ obranca Montrealu P.K. Subban, ktorému fanúšikovia odovzdali 240.362 hlasov. Crosby nazbieral 218.672 hlasov. Vo výsledkoch sa po druhom týždni ocitli aj dvaja Slováci, kapitán Bostonu Zdeno Chára má na konte 79.928 hlasov, útočník Chicaga Marián Hossa 52.620. Hlasovanie fanúšikov sa končí 1. januára 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies