NHL: Hertl nečakaným lídrom produktivity, dal efektný gól

NETKY.SK • 9 Október 2013, 12:13 • 2 min
NHL: Hertl nečakaným lídrom produktivity, dal efektný gól

SAN JOSE - Kanadské bodovanie v zámorskej hokejovej NHL má po týždni nečakaného lídra. So siedmimi bodmi za šesť gólov a jednu asistenciu mu dominuje útočník San Jose Tomáš Hertl.

slovakia

left justify in out

Ešte len devätnásťročný brat Jaroslava Hertla, ktorý hrá v slovenskej extralige za HKM Zvolen, odohral v NHL len tri zápasy a prekvapil v nich celý hokejový svet. O jeho talente sa vedelo, Slavia Praha ho v lete len veľmi nerada púšťala do zámoria. "Som veľmi šťastný. Je to ako sen, ešte stále neviem, čo sa stalo. Celé mužstvo šliape, hráme skutočne dobre. Sadol som si so spoluhráčmi a dávam góly zo všetkého, o čo sa pokúsim. V extralige som sa mnohokrát nadrel na jediný gól, nemal som šťastie. Tu ho mám," povedal v rozhovore pre web svojej zastupiteľskej agentúry Sport Invest Group Tomáš Hertl.

Rodák z Prahy vletel do NHL ako kométa. Pri premiére proti Vancouveru asistoval, v ďalšom dueli proti Phoenixu strelil dva góly. Jeho hviezdne chvíle prišli v treťom súboji proti New York Rangers, keď strelil štyri z deviatich gólov Sharks. Na štyri presné zásahy potreboval 11 minút a 12 sekúnd pobytu na ľade. Vyrovnal klubový rekord v počte gólov, ktorý doteraz držal od 19. decembra 1995 Owen Nolan. 

Hertl svoj výkon proti Rangers vyšperkoval parádnym štvrtým gólom. V 53. min sa dostal do úniku, puk si postrčil medzi nohy a zdvihol ho nad vyrážačku Martina Birona. "V kempe sa mi to už niekoľkokrát podarilo, dokonca som to neúspešne skúsil aj v prípravnom zápase. Dnes to vyplynulo z pohody, ktorú sme mali na ľade. Ja som už dal navyše predtým hetrik. Skúsil som to a vyšlo mi to. Ani som neveril, že sa mi to podarí v NHL takto skoro," tvrdí pre sport-invest.cz Hertl. Fanúšikovia skandovali mohutne po góle jeho meno. Už po treťom presnom zásahu zahádzali ľad podľa zámorského zvyku šiltovkami. "Netuším, kde skončia, ako to zvyčajne funguje. Keď som prišiel do šatne, mal som ich všetky nastrkané do vriec v skrinke. Spoluhráči sa o to stačili postarať," smial sa Hertl. 

Po zápase mal množstvo povinností. Poskytoval rozhovory, absolvoval pár telefonátov s rodinou a agentom, odpovedal na sms správy. Hertl predpokladá, že po utorkovom večere opadne mediálny tlak na jeho osobu a všetci sa sústredia na ďalšie zápasy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona