NHL: Hertl má titul Nováčik mesiaca

NETKY.SK • 2 November 2013, 10:56 • 2 min
NHL: Hertl má titul Nováčik mesiaca

NEW YORK - Český útočník San Jose Tomáš Hertl sa stal Nováčikom mesiaca október v zámorskej hokejovej NHL. Iba 19-ročný mladík vo svojom prvom mesiaci v NHL v kariére nastrieľal v 13 zápasoch 8 gólov a celkovo nazbieral 11 kanadských bodov.

slovakia

left justify in out

Hertl v prestížnom vyhodnotení zdolal útočníkov Seana Monahana z Calgary, Marka Arcobella z Edmontonu, Alexa Chiassona z Dallasu, obrancu Nashville Setha Jonesa ako aj brankára Anaheimu Frederika Andersena. Informuje o tom server nhl.com.

Hertl hneď vo svojom úvodnom zápase v NHL 3. októbra proti Vancouvru (4:1) asistoval pri jednom góle. O dva dni neskôr dosiahol prvé dva góly v súboji proti Phoenixu (4:1), čím sa vo veku 19 rokov a 327 dní stal najmladším hráčom s minimálne dvomi strelenými gólmi v zápase NHL od 17. marca 1999. Vtedy sa to vo veku 19 rokov a 183 dní podarilo Patrickovi Marleauovi, ktorý je teraz Hertlovým spoluhráčom v San Jose. Najkrajšie chvíle doterajšej krátkej kariéry prežil český mladík 8. októbra, keď sa na suverénnom triumfe nad New York Rangers (9:2) podieľal štyrmi gólmi. Stal sa štvrtým najmladším hráčom histórie NHL, ktorý v jednom stretnutí zaťažil konto súperovho brankára štyrmi gólmi. Rovnako vyrovnal klubový rekord San Jose v počte dosiahnutých gólov v jednom zápase. Doteraz bol jeho jediným držiteľom Owen Nolan z 19. decembra 1995. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies