Henrik Sedin uchmatol Hartovu trofej Ovečkinovi, ale aj Rus je MVP

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:59 • 2 min
Henrik Sedin uchmatol Hartovu trofej Ovečkinovi, ale aj Rus je MVP

Henrik Sedin uchmatol Hartovu trofej Ovečkinovi, ale aj Rus je MVP

slovakia

left justify in out

Švédsky hokejista Henrik Sedin sa stal držiteľom prestížnej Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL. Sezónnu cenu mu udelili v noci na štvrtok počas slávnostného galavečera v Las Vegas.
       Útočník Vancouveru Canucks uchmatol trofej Rusovi Alexandrovi Ovečkinlvi, ktorý si brúsil zuby na jej zisk tretí raz v sérii. "Je to zvláštny pocit. Som veľmi hrdý, lebo je to veľké ocenenie. Ani vo sne by mi nenapadlo, že by som ju mohol získať. Ale keď som ju už dostal, tak si ju vezmem. Som ozaj šťastný," Švéd dostal od hlasujúcich 46 prvých miest, hviezda Washingtonu o 6 menej, 20-ti hlasovali za tretieho nominovaného, Kanaďana Sidneyho Crosbyho s Pittsburghu.  
      Ani Ovečkin nevyšiel úplne naprázdno a dokonca sa môže tiež pýšiť titulom najužitočnejší hráč. Trofej, ktorá má v tomto roku prvýkrát názov Ted Lindsyy Award, mu udelili kolegovia z Hráčskej asociácie NHL. Calder Trophy pre nováčika sezóny získal Tyler Myers z Buffala, koučom ročníka (Jack Adams Award) je Dave Tippett z Phoenixu. Kanadský obranca Duncan Keith z Chicaga dostal vo svojej kategórii Norrisovu trofej a detroitský Rus Pavel Dacjuk sa tešil zo Selkeho trofeje pre najlepšieho bránicaeho útočníka už po tretí raz v rade. Za gentlemanstvo a športový prístup si Lady Byng Trophy z Las Vegas odniesol Kanaďan Martin St. Louis z Tampy Bay.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies