NHL: Henrik Sedin parádnou zadovkou oslávil 700. asistenciu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 14:14 • 2 min
NHL: Henrik Sedin parádnou zadovkou oslávil 700. asistenciu

VANCOUVER - Parádna bekhendová zadovka švédskeho útočníka Henrika Sedina na brata Daniela a jeho gól na 1:1 potešili srdcia fanúšikov hokejového Vancouvru v súboji s Los Angeles v pondelkovom zápase NHL.

slovakia

left justify in out

Rogers Arena v tej chvíli prepukla vo veľký jasot. Bola to sedemstá asistencia 34-ročného Henrika Sedina v NHL (na konte má aj 211 gólov) a dotiahla hráčov Canucks do predĺženia. Vancouver napokon v mimoriadne dôležitom súboji dvoch rivalov z Pacifickej divízie o postup do play-off zvíťazil 2:1 po samostatných nájazdoch a v tabuľke má náskok 4 bodov pred duom Calgary - Los Angeles.

 

"Nemyslel som si, že mi ľudia doprajú až také veľké ovácie. Keď hráte hokej poriadne dlho a vyhýbajú sa vám zranenia, môžete dosiahnuť kadejaké čísla,“ cituje Henrika Sedina server US News. Ku gólovej akcii s bratom-dvojčaťom, ktorému prihrával naslepo, H. Sedin poznamenal: "Vedel som, že tam kdesi bude, ale netušil som, či bude aj voľný. Bol a zavesil to do hornej časti bránky. Ohromný gól.“

 

Brankár Canucks Eddie Lack, ktorý už šesť týždňov úspešne nahrádza zranenú jednotku tímu Ryana Millera, si pripísal 36 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu. "Sme blízko postupu do play-off, ale ešte nás čaká nejaká tá práca vo štvrtok doma s Arizonou. To je presne tím, proti ktorému nesmieme nič podceniť. Pôjdeme striedanie po striedaní za svojím cieľom,“ uviedol Lack pre server NHL.

 

Zatiaľ čo hokejisti Vancouvru si výrazne priblížil vyraďovaciu časť, hráči Los Angeles ako obhajca triumfu v Stanleyho pohári musia tvrdo bojovať o postup medzi 16 najlepších. Kings s útočníkom Mariánom Gáboríkom a momentálne zraneným obrancom Andrejom Sekerom sú tri zápasy pred koncom základnej časti bod za poslednou postupovou priečkou na Západe a voľnou kartou, ktorú momentálne drží Winnipeg.

 

Zároveň majú rovnaký počet bodov ako Calgary, ktoré je vďaka vyššiemu počtu víťazstiev v riadnom hracom čase či predĺžení na treťom mieste v Pacifickej divízii. Práve štvrtkový vzájomný súboj Flames a Kings na ľade Calgary môže dať odpoveď na otázku, kto z týchto dvoch tímov postúpi do play-off. "Už zajtra hráme v Edmontone a nič iné ako zisk 2 bodov neberieme. Teraz je pre nás každý zápas maximálne dôležitý,“ konštatoval slovinský líder Los Angeles Anže Kopitar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona