NHL: Hašeka uvedú v Buffale do Siene slávy Sabres

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 11:26 • 2 min
NHL: Hašeka uvedú v Buffale do Siene slávy Sabres

BUFFALO - Českého hokejového brankára Dominika Hašeka uvedú 29. marca do Siene slávy Buffala Sabres. Štyridsaťdeväťročný olympijský víťaz z Nagana sa stane 42. osobnosťou, ktorej sa dostane tejto pocty.

slovakia

left justify in out

Ceremoniál sa uskutoční v domovskom stánku Buffala First Niagara Center pred súbojom s Tampou Bay. Podľa NBC Sports o tom informovali Sabres vo štvrtok. V klubovej Sieni slávy sú tréneri, hráči, funkcionári i majitelia. Pod stropom First Niagara Centra zatiaľ z dresov visia len jedenástka Gilberta Perreaulta, sedmička Ricka Martina, štrnástka Reného Roberta, dvojka Tima Hortona, osemnástka Dannyho Gareho a šestnástka Pata LaFontaina. Hašekova tridsaťdeviatka by mohla k nim pribudnúť niekedy v budúcnosti.

 

Hašek pôsobil v Buffale v rokoch 1992 až 2001. Šesťnásobný držiteľ Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára súťaže a dvojnásobný víťaz Hartovej trofeje, ktorú získal dvakrát ako prvý brankár, vychytal za Sabres 234 víťazstiev v 491 zápasoch, z nich 55 na nulu. Všetko sú to klubové rekordy, rovnako ako priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas. 

 

Rodák z Pardubíc a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v profilige odchytal celkovo 735 duelov, 81-krát si udržal čisté konto a dosiahol 389 víťazstiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona