NHL: Hartovu trofej pre MVP ligy získa jeden z trojice Ovečkin, Price, Tavares

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 09:38 • 2 min
NHL: Hartovu trofej pre MVP ligy získa jeden z trojice Ovečkin, Price, Tavares

NEW YORK - Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals, Carey Price z Montrealu Canadiens a John Tavares z New Yorku Islanders sú kandidátmi na zisk Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča zámorskej hokejovej NHL. Mená troch finalistov oznámilo vedenie profiligy v noci na štvrtok. Víťaza vyhlásia na slávnostnom oceňovaní hráčov 24. júna v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Ovečkin v základnej časti zaznamenal 53 gólov a po tretí raz za sebou sa stal najlepším strelcom súťaže. V kanadskom bodovaní dosiahol 81 bodov, čo bolo pre neho najviac od sezóny 2010/11. Ruský útočník sa zároveň stal šiestym hráčom v histórii súťaže, ktorý prekonal 50-gólovú hranicu minimálne šesťkrát v kariére.

 

Price bol spomedzi ligových brankárov najlepším vo viacerých štatistikách. Dosiahol najviac výhier (44), mal najlepší priemer inkasovaných gólov (1,96) i úspešnosť zásahov (93,3%). Vo všetkých troch štatistikách naposledy kraľoval gólmanom Ed Belfour v sezóne 1990/91.

 

Tavares bol druhým najproduktívnejším hráčom súťaže, keď s 86 bodmi si vytvoril nový osobný rekord. Kapitán newyorských "ostrovanov" si vytvoril nové maximum aj v počte gólov (38). Mal najväčšiu zásluhu na tom, že klub z Long Islandu dosiahol najlepšiu bilanciu v základnej časti od ročníka 1983/84.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona