NHL: Handzuš nominovaný na Mastertonovu trofej

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 09:15 • 2 min
NHL: Handzuš nominovaný na Mastertonovu trofej

CHICAGO - Slovenský hokejista Michal Handzuš je jedným z tridsiatky hráčov nominovaných na Bill Masterton Memorial Trophy. Prestížne ocenenie každoročne udeľujú v zámorskej NHL za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

slovakia

left justify in out

Novinári pokrývajúci jednotlivé kluby profiligy majú právo navrhnúť z každého tímu jedno meno na ocenenie, z tridsiatky hráčov potom vzíde trio finalistov. Držiteľa trofeje určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov (PHWA).
      

Handzuš v minulom ročníku pomohol Chicagu ako center druhého útoku získať slávny Stanleyho pohár, hoci play off dohrával s viacerými zraneniami. Po sezóne absolvoval operácie zápästia i kolena. I keď sa jeho čas na ľade oproti vlaňajšku zredukoval, je stále dôležitou súčasťou kádra úradujúceho šampióna. Tridsaťsedemročný útočník pomáha usmerňovať mladších hráčov a v kabíne má jeho slovo veľkú váhu. A to sú dôvody, prečo ho chicagská pobočka PHWA nominovala na prestížnu trofej.
      

"Bola to zatiaľ úžasná jazda, no stále ma hokej baví a naďalej chcem byť súčasťou mužstva, ktoré vyhráva. Pokiaľ nemáte z hokeja radosť, nemôžete hrať tak dlho," uviedol Handzuš pre denník Chicago Tribune.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies