NHL: Halákovi ide karta, opäť exceloval v bránke Bostonu

NETKY.SK • 31 Október 2018, 10:58 • 2 min
NHL: Halákovi ide karta, opäť exceloval v bránke Bostonu

New York - Slovenský hokejista Richard Pánik prispel v NHL jedným gólom k suverénnemu víťazstvu Arizony 5:1 nad Ottawou. Bol to pre neho druhý presný zásah v sezóne. V obrane Senators sa predstavil jeho krajan Christián Jaroš. V noci na stredu bodoval zo Slovákov aj Tomáš Tatar, ktorý si pripísal asistenciu pri jedinom góle Montrealu pri domácej prehre s Dallasom 1:4.

slovakia

left justify in out

Slovenský brankár Jaroslav Halák exceloval v bránke Bostonu, aj vďaka nemu Bruins vyhrali na ľade Caroliny 3:2. Halák predviedol 42 zákrokov, mal úspešnosť zásahov 95,5 percenta. Z triumfu "medveďov" sa tešil aj jeho krajan Zdeno Chára. "Od začiatku zápasu predviedol niekoľko skvelých zákrokov, ktoré nás nakopli. Ak vidíte, čo pre vás robí brankár, máte potom vpredu väčšiu motiváciu oplatiť mu to," povedal pre oficiálny ligový web útočník Patrice Bergeron, ktorý mal prsty vo všetkých góloch "medveďov".

 

Kľúčové zákroky si slovenský brankár pripísal za stavu 1:0 pre Boston, keď zlikvidoval šance Jordana Martinooka pri prečíslení 2 na 1 a neskôr aj gólovú príležitosť Warrena Foegeleho. Tréner Bruins Bruce Cassidy potom poprehadzoval útoky a jeho zverenci následne strelili druhý gól.

 

"Vedel som, že súper sa často snaží o streľbu. Ale pre brankára je dobré, keď má toľko práce, dostane sa hneď do hry. Som rád, že sme zvíťazili," povedal Halák pre denník Boston Globe. Halák má v prebiehajúcej sezóne na konte 4 víťazné duely zo šiestich, jeho kolega Tuukka Rask, s ktorým sa počítalo ako tímovou jednotkou, vychytal tri víťazstvá v šiestich zápasoch.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona