NHL: Haláka po troch inkasovaných góloch vystriedal Elliott

NETKY.SK • 18 November 2013, 07:32 • 2 min
NHL: Haláka po troch inkasovaných góloch vystriedal Elliott

OTTAWA - Slovenskému hokejovému brankárovi Jaroslavovi Halákovi a ani jeho spoluhráčom zo St. Louis Blues nevyšiel nedeľňajší súboj zámorskej NHL na ľade Washingtonu, ktorý prehrali 1:4.

slovakia

left justify in out

Halák inkasoval z prvých šiestich striel domácich tri góly - dvakrát ho prekonal Alexander Ovečkin a raz Michail Grabovskij - a po 15:41 min prenechal miesto v bránke Brianovi Elliottovi. Súboj momentálne dvoch najlepších strelcov súťaže vyšiel v nedeľu vo Verizon Centre lepšie Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý sa dvoma presnými zásahmi dotiahol na sedemnásťgólového Alexandra Steena. Útočník St. Louis nebodoval len piatykrát z prvých devätnástich stretnutí ročníka a šnúru zápasov s gólom či asistenciou zakončil na čísle trinásť. Washington vyhral doma šiesty súboj v rade, jeho brankár Braden Holtby mal 46 úspešných zákrokov.

Columbus v zostave bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka zvíťazil na ľade Ottawy 4:1. Blue Jackets dosiahli tri zo svojich štyroch presných zásahov v presilových hrách. Columbus mal pred týmto duelom na konte tri prehry za sebou, momentálne mu patrí 13. miesto vo Východnej konferencii. Ottawa je deviata. Gáborík nehral pre problémy s väzmi v ľavom kolene, zranil sa vo štvrtok proti Bostonu. Trenčiansky rodák by mal pauzovať minimálne štyri týždne. 

Do hry nezasiahol ani Marián Hossa z Chicaga vo víťaznom zápase proti San Jose. Trenčan má problémy v dolnej časti tela, tréner Joel Quenneville verí, že bude hrať v utorok proti Coloradu. Pre zranenie absentuje v zostave Chicaga aj Michal Handzuš. Na súboj so San Jose nastúpili hráči Blackhawks po sobotňajšej prehre s Nashville poriadne motivovaní a súpera zdolali aj vďaka trom bodom Patricka Sharpa (2+1) a výkonu brankára Coreyho Crawforda (23 zákrokov). Sharks prehrali v riadnom hracom čase len tretíkrát v sezóne. 
Druhé čisté konto v rade vychytal vďaka 37 úspešným zákrokom brankár Los Angeles Ben Scrivens, ktorý priviedol Kings k výhre na ľade New York Rangers 1:0. Scrivens neinkasoval už 155:02 min. O víťazstve hostí rozhodol Tyler Toffoli v druhej tretine. Fín Mikko Koivu dvoma gólmi predĺžil víťaznú šnúru Minnesoty už na štyri zápasy. Wild sa vďaka dvom bodom posunuli na 2. miesto Centrálnej divízie. Jets prehrali prvýkrát po štyroch úspechoch. Dallasu sa darí na ľadoch súperov, kde vyhral už šieste stretnutia za sebou. Vancouver súpera síce prestrieľal, ale na góly prehral 1:2. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 

Washington - St. Louis 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) 
Góly: 8. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Oleksy), 13. Ovečkin (Alzner, Nicklas Bäckström), 16. Grabovskij (Chimera, J. Ward), 30. Carlson (Nicklas Bäckström, Johansson) - 26. Sobotka (Shattenkirk, Bouwmeester) 
Jaroslav Halák (St. Louis) chytal 15:41 min, chytil 3 zo 6 striel. 

Ottawa - Columbus 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) 
Góly: 58. E. Karlsson (C. Phillips, M. Michálek) - 5. R. Johansen (R. Murray, Wisniewski), 25. Umberger (R. Johansen, Ťutin), 33. Ťutin (N. Foligno), 46. MacKenzie (Letestu, Comeau) 

Chicago - San Jose 5:1 (1:0, 1:1, 3:0) 
Góly: 17. Pirri (P. Kane, Versteeg), 33. Sharp (Kruger, Saad), 44. Toews (B. Smith, Sharp), 56. Versteeg (Saad, Pirri), 59. Sharp (z tr. strieľania) - 29. Pavelski (T. Kennedy, Braun) 

New York Rangers - Los Angeles 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
Gól: 22. Toffoli (M. Richards, Vojnov) 

Minnesota - Winnipeg 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) 
Góly: 17. M. Koivu (Parise, Scandella), 57. M. Koivu (Coyle, R. Suter) - 41. Byfuglien (B. Little, Wheeler) 

Vancouver - Dallas 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) 
Góly: 44. H. Sedin (Kesler, Bieksa) - 10. Ničuškin (Seguin, Jamie Benn), 42. E. Cole (Eakin, Chiasson)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies