NHL: Halák vychytal víťazstvo St. Louis, Hossov gól Chicagu k výhre nepomohol

NETKY.SK • 6 December 2013, 07:13 • 2 min
NHL: Halák vychytal víťazstvo St. Louis, Hossov gól Chicagu k výhre nepomohol

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák výraznou mierou prispel k hladkému víťazstvu St. Louis nad NY Islanders 5:1 v stretnutí zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

V noci na piatok odchytal celý duel a zneškodnil 22 z 23 streleckých pokusov súpera. Pre St. Louis to bola prvé víťazstvo po dvoch prehrách, naopak "ostrovania" ťahajú negatívnu sériu ôsmich prehier.

Líder Západnej konferencie Chicago nestačil na Minnesotu, z ktorej si odviezol tesnú prehru 3:4. Domáci síce po dvoch tretinách vyhrávali 2:1, v úvode tretieho dejstva však strhli Blackhawks skóre na svoju stranu. Hostí poslal do vedenia presný zásah slovenského útočníka Mariána Hossu. Wild dokázali odpovedať ešte dvoma gólmi a napokon si ustrážili tesné víťazstvo.

Z výhry sa tešila aj Carolina, ktorá triumfovala na ľade Nashvillu 5:2. V drese Hurricanes si bod do štatistík zapísal obranca Andrej Sekera za jednu asistenciu. Počas viac ako 24 minút strávených na ľade zaznamenal aj dva plusové body. 

Výsledky:

Minnesota - Chicago 4:3 (za hostí M. HOSSA 1+0)

Buffalo - NY Rangers 1:3

Toronto - Dallas 3:2 pp

Pittsburgh - San Jose 5:1

Montreal - Boston 2:1

Tampa Bay - Ottawa 3:1

Florida - Winnipeg 5:2

St. Louis - NY Islanders 5:1

Nashville - Carolina 2:5 (za hostí A. SEKERA 0+1)

 

Edmonton - Colorado 8:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies