NHL: Halák vychytal 5. čisté konto v sezóne, Dallas do play off

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 07:38 • 2 min
NHL: Halák vychytal 5. čisté konto v sezóne, Dallas do play off

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák zažiaril v zápase zámorskej NHL medzi jeho Washingtonom a Chicagom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný gólman vychytal víťazstvo Capitals 4:0, keď zlikvidoval 34 striel súpera. Pripísal si tak piate čisté konto v sezóne a 30. v kariére. V drese hostí ho nedokázali prekonať ani krajania Marián Hossa a Michal Handzuš. Hossa počas necelých 21 minút vyslal na Haláka štyri strely, Handzuš odohral 16 minút s bilanciou jedna strela a jedna mínuska.
      

Druhú prehru v rade zaznamenal Detroit, ktorý v noci na sobotu nestačil na Carolinu (1:2). Pri jedinom góle Red Wings asistovali slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Carolina sa opäť tešila z víťazstva po troch predchádzajúcich prehrách.
      

Desiatu asistenciu v sezóne si zaknihoval Richard Pánik pri víťazstve Tampy Bay nad Columbusom 3:2. Slovenský útočník sa v 39. minúte podieľal na víťaznom góle svojho tímu. Na ľade strávil viac ako 14 minút, mal tri strelecké pokusy a odsedel si šesť trestných minút.
      

Hokejisti Dallasu triumfovali na domácom ľade nad St. Louis hladko 3:0 a zabezpečili si miestenku v play off, prvýkrát od roku 2008. Stars tak skompletizovali zoznam účastníkov vyraďovacej časti.

Výsledky:
      

Washington - Chicago 4:0

 

 

Detroit - Carolina 1:2 /za domácich T. JURČO 0+1T. TATAR 0+1/

Tampa Bay - Columbus 3:2 /za domácich R. PÁNIK 0+1/

 

 

 

New Jersey - NY Islanders 2:3 pp a sn

Dallas - St. Louis 3:0

Calgary - Winnipeg 3:5, San Jose - Colorado 5:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies