NHL: Halák si pripísal prvé víťazstvo v drese Vancouveru, Islanders nestačili na Detroit

NETKY.SK • 15 December 2021, 11:42 • 2 min
NHL: Halák si pripísal prvé víťazstvo v drese Vancouveru, Islanders nestačili na Detroit

NEW YORK – Slovenský brankár Jaroslav Halák si pripísal prvé víťazstvo v drese Vancouveru Canucks. Kosatky zdolali v tesnom zápase Columbus 4:3. Chárov Islanders nestačil na zlepšujúci sa Detroit Red Wings.

slovakia

left justify in out

Halákovi nevyšiel úvod zápasu

 

Haláka v úvodnej dvadsaťminútovke prekonal dvakrát Eric Robinson, raz Max Domi, ale tréner Bruce Boudreau skúseného slovenského brankára podržal, nevystriedal ho a ten sa mu za to oplatil. Po nepresvedčivej prvej tretine, keď dostal tri góly z dvanástich striel, “zatiahol roletu” a svoj prvý štart od 28. novembra premenil na víťazstvo.

 

"Pracoval som s Jaroslavom Halákom od jeho pätnástich rokov a poznám ho ako veľkého bojovníka. Neznáša prehry, reakcia na konci hovorí za všetko. Počas kariéry bojoval s nepriazňou osudu, ale vždy, keď bolo treba, tak tím podržal. V závere zachránil víťazstvo výborným zákrokom 6 sekúnd pred koncom," napísal na Twitteri známy agent Allan Walsh.

 

Canucks uspeli v piatich zápasoch za sebou naposledy vo februári 2020. Pod vedením nového trénera Boudreaua, ktorý vymenil Travisa Greena, ešte tím zo západnej časti Kanady neprehral. O triumfe Canucks rozhodol v presilovke 59 sekúnd pred koncom svojím druhým gólom v zápase Bo Horvat. Presadili sa aj Elias Pettersson a Vasilij Podkolzin. Tri asistencie zaznamenal Quinn Hughes. Na covid protokol putovali pred zápasom Luke Schenn, Juho Lammikko a Brad Hunt, Tuckera Poolmana stiahli z ľadu v priebehu zápasu.

 

 

Devils inkasovali od Flyers 6 gólov!

 

New Jersey Devils s Tomášom Tatarom a Mariánom Studeničom v zostave prehrali vo Philadelphii 1:6. Ani jeden zo slovenských útočníkov nebodoval, obaja si pripísali po jednej "mínuske". Hviezdou duelu bol útočník Flyers Cam Atkinson, ktorý zaznamenal siedmy hetrik v kariére a pridal aj asistenciu. 

 

"Strieľanie gólov je mojou úlohou v tíme, ale nebolo to len o mne. Podali sme veľmi dobrý tímový výkon a verím, že sme sa vydali na správnu cestu," povedal pre nhl.com Atkinson, ktorý šesť hetrikov nastrieľal v drese Columbusu. "Letci“ po desaťzápasovej sérii prehier zaznamenali tretí triumf v rade.

 

Devils sa nedarí, prehrali deväť z uplynulých jedenástich vystúpení. New Jersey sa museli zaobísť bez kapitána Nica Hischiera a obrancov Ryana Greaves so Slovákom Christiánom Jarošom, ktorí sú na covid listine. Tatar bol na ľade 14 a pol minúty, zaznamenal dva strelecké pokusy a na trestnej lavici si odsedel dve minúty. Studenič, ktorý v NHL nastúpil prvýkrát od 2. novembra po tom, ako ho Devils povolali z farmy, vyslal za 12 minút na ľade jednu strelu na bránku.

 

 

Detroit ukončil 3-zápasovú šnúru prehier

 

Sériu troch prehier ukončili hokejisti Detroitu, keď na domácom ľade zdolali New York Islanders 2:1. Zažiaril brankár Alex Nedeljkovic, ktorý chytil 33 striel hostí, o shutout ho dve a pol minúty pred koncom pripravil Anders Lee

 

"Chlapci odohrali v obrane výborný zápas a veľmi mi to celé zjednodušili. Boli veľmi dôslední a zodpovední," povedal brankár Red Wings. Góly Detroitu strelili Dylan Larkin a Michael Rasmussen. V drese "ostrovanov "sa predstavil aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý bol na ľade 19 minút a 20 sekúnd, zaznamenal mínusový bod a tri hity. Islandersu chýbal pre covid center prvej formácie Matthew Barzal.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies