NHL: Halák prekonal Sala a vyrovnal sa Barrassovi

NETKY.SK • 27 Október 2015, 07:49 • 2 min
NHL: Halák prekonal Sala a vyrovnal sa Barrassovi

NEW YORK - Jaroslav Halák znova stiahol "roletu" a znova z toho bolo víťazstvo hokejistov New Yorku Islanders 4:0 v zámorskej NHL. Kým minulý týždeň v utorok slovenský brankár zneškodnil 37 pokusov v Columbuse, teraz v pondelok si na domácom ľade poradil so všetkými 29 strelami hráčov Calgary.

slovakia

left justify in out

Opäť získal honor prvej hviezdy zápasu, v ktorom dvakrát skóroval dánsky útočník Frans Nielsen. "Myslím si, že chlapci odvádzajú celkom dobrú prácu pri súperových strelách. Ak predsa len príde k nejakej dorážke, sú tam. Vždy je skvelé, keď sa môžete spoľahnúť na hráčov pred vami, ktorí si zastanú svoje miesto," citoval server nhl.com 30-ročného Bratislavčana, ktorý dosiahol druhý shutout v sezóne a celkovo 38. v kariére. V počte čistých kont už Halák o jeden zápis prekonal švédsku legendu Tommyho Sala a vyrovnal sa Američanovi Tomovi Barrassovi aj Kanaďanom Seanovi Burkeovi, Jeanovi-Sébastienovi Giguérovi či stále aktívnemu Jonathanovi Quickovi z Los Angeles. Málovravný Slovák však spomedzi nich odohral suverénne najmenej zápasov - iba 335. "Chytal skutočne dobre. Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov vo chvíľach, keď sme to potrebovali," pochválil svoju brankársku jednotku tréner Jack Capuano.


Hokejisti Toronta prehrali už štvrtý súboj v sérii, v pondelok nestačili doma na Arizonu (3:4). Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 13:23 min a získal dva plusové body. Marián Hossa a jeho Chicago futbalovo zdolali Anaheim 1:0 po predĺžení. Víťazný gól strelil kapitán Jonathan Toews.

Sumáre:
New York Islanders - Calgary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Góly: 35. Grabovskij (Bailey, Boychuk), 46. Nielsen (N. Kuľomin, Okposo), 52. Clutterbuck (Cizikas), 59. Nielsen (Okposo, N. Kuľomin)
Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl 29 striel a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

 

 

Toronto - Arizona 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Góly: 14. Matthias (Boyes), 50. J. van Riemsdyk (Kadri), 58. Rielly (Phaneuf, Kadri) - 7. M. Domi (Michael Stone, Hanzal), 15. Doan (Bödker, Ekman-Larsson), 28. Dahlbeck (Chipchura, Downie), 47. Chipchura (Ekman-Larsson, Bödker)
Martin Marinčin (Toronto) 13:23 min, +2 body

Chicago - Anaheim 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól: 61. Toews (P. Kane, Seabrook)
Marián Hossa (Chicago) 14:16 min, 1 strela
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies