NHL: Halák prekonal Heberta, blíži sa k méte 200

NETKY.SK • 22 December 2015, 09:23 • 2 min
NHL: Halák prekonal Heberta, blíži sa k méte 200

NEW YORK - Pondelňajšie víťazstvo nad Anaheimom 5:2 bolo jubilejné desiate v tejto hokejovej sezóne pre slovenského brankára New Yorku Islanders Jaroslava Haláka.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Bratislavčan ním v historickom rebríčku NHL predstihol legendu súperovho klubu Guya Heberta. Pre Haláka mal úspech poradové číslo 192., bývalý americký reprezentant Hebert ich nazbieral počas kariéry o jedno menej, hoci odchytal o 140 zápasov viac. Prevažnú časť svojho hokejového života (1993 - 2001) strávil práve v anaheimskom tíme vtedajších Mighty Ducks.

Halák sa čoskoro môže stať ďalším gólmanom NHL s dvesto výhrami na konte. Dosiaľ sa to podarilo 78 mužom s maskou. Rovnako 192 víťazstiev má na konte aj Jonas Hiller z Calgary, spomedzi aktívnych brankárov krúžia okolo dvoch stovák aj Niklas Bäckström z Minnesoty (194) aj Ottawčan Craig Anderson (197).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies