NHL: Halák odcestoval s výpravou New Yorku Islanders do Tampy

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 08:56 • 2 min
NHL: Halák odcestoval s výpravou New Yorku Islanders do Tampy

NEWY YORK - Slovenský brankár Jaroslav Halák odcestoval podľa newsday.com s hokejistami New Yorku Islanders do Tampy Bay, kde jeho tím čaká v noci na štvrtok úvodný zápas 2. kola play off Východnej konferencie NHL proti domácim Lightning.

slovakia

left justify in out

Pre zranenie slabín nechytá Halák od 8. marca a do bránky sa pravdepodobne nepostaví ani v prvom zápase série, hoci v utorok pred tréningom korčuľoval. "Musí sa cítiť lepšie, keď už bol na ľade, ale nedokážem presne povedať, v akej fáze rekonvalescencie sa nachádza," povedal o Halákovi pre newsday.com tréner Jack Capuano.

 

Islanders v prvom kole vyradili v šiestich zápasoch Floridu Panthers a vyhrali prvú sériu v play off od roku 1993. Tri zo štyroch víťazstiev dosiahli v predĺžení, hrdinom toho posledného bol kapitán John Tavares. Vo všetkých zápasoch nastúpil v bránke Nemec Thomas Greiss. Okrem Haláka, ktorý je posledným Slovákom v bojoch o Stanley Cup, cestovali do Tampy aj ďalší zranení hráči Josh Bailey a Ryan Pulock (obaja horná časť tela). Doma zostali iba Anders Lee so zlomenou rukou a Michail Grabovski s otrasom mozgu. Tím poslal na farmu do Bridgeportu Christophera Gibsona a tak je Halák jedným z troch brankárov Islanders.

 

Tampa Bay vyradila v prvom kole Detroit Red Wings s Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom v piatich zápasoch aj bez svojho kapitána a elitného strelca Stevena Stamkosa. Kanadskému útočníkovi diagnostikovali tesne pred play off krvnú zrazeninu v oblasti kľúčnej kosti. Podľa zámorských médií sa už Stamkos objavil na ľade, ale jeho návrat do zápasovej akcie je v nedohľadne. Lepšie je na tom Anton Stralman, ktorý pre zlomenú nohu nehrá od 25. marca. Švédsky obranca už normálne trénuje s tímom a jeho štart v priebehu série je pravdepodobný.

 

Pikantériou je, že Lightning s Islanders začnú sériu 2. kola o pár hodín skôr, ako sa v siedmom zápase 1. kola rozhodne o postupujúcom v Západnej konferencii medzi Anaheimom Ducks a Nashvillom Predators.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona