NHL: Halák má klubový rekord a ašpiruje na Vezinovu trofej

NETKY.SK • 3 December 2014, 12:07 • 2 min
NHL: Halák má klubový rekord a ašpiruje na Vezinovu trofej

NEW YORK - Brankár Jaroslav Halák zatiaľ napĺňa očakávania od vedenia i fanúšikov klubu NHL New York Islanders a stihol sa už zapísať do historických štatistík organizácie. V utorok dosiahol desiate víťazstvo za sebou, čím vyrovnal klubový rekord legendárneho Billyho Smitha. Doterajšiemu držiteľovi maxima sa to podarilo v roku 1982, keď Islanders napokon získali aj Stanleyho pohár.

slovakia

left justify in out

"Rekord je vždy pekná vec, ale moja séria trvá najmä vďaka výkonom spoluhráčov. Nie je iba o mne. Uznanie si zaslúži podľa mňa celé mužstvo. Bez spoluhráčov by som nič nedokázal," uviedol pre nhl.com Halák. Rekord sa mu podarilo vyrovnať v zápase s Ottawou Senators, v ktorom šestnástimi zákrokmi pomohol Islanders k výhre 3:2 po predĺžení. Počas desaťzápasovej víťaznej šnúry inkasoval len trinásť gólov. 

 

Napriek minimálnemu počtu streleckých pokusov súpera to nebol pre Bratislavčana jednoduchý zápas. "Žiaden súboj nie je ľahký. Dám vám svoj výstroj a môžete si to vyskúšať," hovoril s úsmevom Halák a pokračoval: "Vždy je to výzva. Zápasy i súperi sú iní, v niečom sa líšia, ale nikdy to nie je jednoduché. Dnes to nebolo z našej strany ideálne, vieme hrať oveľa lepšie. Verím, že štvrtkovú odvetu zvládneme lepšie. Ottawa mala dostatok šancí, skvelú prácu odviedli predo mnou spoluhráči. Bol to náročný zápas pre obe mužstvá a nás tešia dva body." 

 

Halák je po úvodnej časti sezóny podľa zámorských médií spoločne s Pekkom Rinnem z Nashvillu a Marcom-Andrém Fleurym z Pittsburghu najväčším adeptom na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies