NHL: Halák je z Bostonu nadšený, teší sa na stretnutie s Chárom

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 10:45 • 2 min
NHL: Halák je z Bostonu nadšený, teší sa na stretnutie s Chárom

BOSTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bude od nasledujúcej sezóny pôsobiť v tíme Boston Bruins v zámorskej NHL. Tridsaťtriročný gólman uzavrel v nedeľu s "medveďmi" kontrakt na dva roky, počas ktorých si celkovo zarobí 5,5 milióna amerických dolárov. V novom mužstve utvorí brankársky tandem s Fínom Tuukkom Raskom. Očakáva sa, že pozíciu jednotky obsadí Rask. "Teším sa na spoluprácu s ním. Je to skvelý brankár. Dokazuje to každý rok. Budem sa snažiť pomôcť vždy, keď dostanem príležitosť. Uvidíme, čo sa stane," povedal Halák pre oficiálnu klubovú stránku Bruins.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný slovenský gólman absolvoval ostatné štyri ročníky v drese New York Islanders, predtým pôsobil aj vo Washingtone, St. Louis, Montreale a práva na neho patrili chvíľu aj Buffalu. V uplynulej sezóne sa rodák z Bratislavy predstavil v 54 dueloch, inkasoval priemerne 3,19 gólu na zápas a zneškodnil 90,8 % striel. Na angažmán v Bostone sa teší.

 

"Tím je skvelý, plný talentovaných hráčov. Mesto je tiež skvelé a fanúšikovia, samozrejme, takisto. Keď som tu nastúpil, bolo to vždy veľmi vzrušujúce. Chytať proti Bruins bolo zakaždým náročné. Verím, že môžem mužstvu pomôcť," dodal Halák.

Zámorskí novinári požiadali Haláka, aby charakterizoval svoj brankársky štýl. "Ja som taký mix ´motýlika´ a chytania v stoji. Samozrejme, nemusí s tým každý súhlasiť," odpovedal slovenský gólman. Halák mal veľkú fanúšikovskú základňu najmä počas pôsobenia v Montreale v sezóne 2009/2010. Vtedy v 1. kole play-off 131 zákrokmi zo 134 striel v zápasoch 5, 6 a 7 pomohol Montrealu k veľkému obratu nad Washingtonom z 1:3 na 4:3 na zápasy. Capitals boli vtedy držiteľmi Prezidentskej trofeje a favoritmi na Stanley Cup, ktorého sa dočkali až v uplynulej sezóne 2017/2018.

 

"Boli to pekné časy, intenzívne som prežíval aj zápasy Montrealu s Bostonom. Tie súboje mali svoje tempo a napätie na ľade aj v hľadisku. Bez ohľadu na to, či sme hrali v Bostone alebo Montreale, v hľadisku bol zakaždým veľký hluk. Fanúšikovia to veľmi prežívali," zaspomínal si Halák na webe Boston Globe.

Halák reprezentoval Slovensko na dvoch olympijských hrách a troch seniorských svetových šampionátoch, bol tiež jednotkou Tímu Európy na Svetovom pohári 2016. V Bostone bude štvrtým Slovákom so šancou na pôsobenie v prvom tíme. Stretne sa tam s dlhoročným súperom z klzísk NHL Zdenom Chárom, okrem neho sú v organizácii Bruins aj útočníci Peter Cehlárik a Martin Bakoš. "Zdeno dosiahol počas pôsobenia v Bostone veľmi veľa. Už dlho je kapitán a je tam tiež veľmi dobre známy. Myslím si, že je to skvelý chalan a naozaj dobrý priateľ. Teším sa, že budeme opäť spoluhráči," uzavrel bratislavský rodák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies