NHL: Halák chce ukončiť sériu prehier, individuálnu aj tímovú

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:21 • 2 min
NHL: Halák chce ukončiť sériu prehier, individuálnu aj tímovú

ANAHEIM - Slovenský brankár Jaroslav Halák z klubu New York Islanders by rád ukončil nepriaznivú sériu v zámorskej hokejovej NHL - individuálnu aj tímovú.

slovakia

left justify in out

"Ostrovania" totiž neuspeli v ostatných troch dueloch v profilige a 29-ročný gólman ťahá šnúru štyroch prehier v bránke svojho mužstva. Šancu dostať sa na víťaznú vlnu má newyorský klub v stredu na ľade Anaheimu. "Prehrali sme tri stretnutia a nikoho z nás to neteší. Máme dobrý tím a výsledky môžu byť určite lepšie," povedal Halák po pondelkovom tréningu pre Newsday.

 

Slovenský gólman naposledy v sobotu neuspel po dobrom výkone na ľade San Jose, pri triumfe domácich Sharks 3:1 mal 28 úspešných zásahov vrátane šestnástich v prvej tretine. "Z mojej strany to bolo lepšie ako v súboji predtým, no stále to nebolo ideálne," priznal odchovanec bratislavského hokeja a pokračoval: "Každý duel je iný. Raz sa podarí zvíťaziť po zlom výkone, inokedy príde prehra po dobrom zápase. Je dôležité mať každé stretnutie v hlave po jeho skončení len do polnoci a potom myslieť na nasledujúce. Ja to beriem tak." 

 

Tréner Islanders Jack Capuano si uvedomuje, že slovenský gólman je maximalista a na seba veľmi prísny. Aj preto ho v minulom týždni v Denveri proti Coloradu (0:5) nechal iba na striedačke a šancu dostal Chad Johnson. "Dôvodom Halákovej absencie neboli výkony. Len som chcel, aby si trochu oddýchol. Je to rovnaké ako v americkom futbale u quarterbacka či v bejzbale u nadhadzovača. Musí sa cítiť dobre, fyzicky aj mentálne," prezradil Capuano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies