NHL: Halák bojuje s Capitals nielen o play off, ale aj o novú zmluvu

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 13:15 • 2 min
NHL: Halák bojuje s Capitals nielen o play off, ale aj o novú zmluvu

WASHINGTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dáva svojimi výkonmi Washingtonu nádej na postup do play off NHL.

slovakia

left justify in out

Po príchode zo St. Louis s medzizastávkou v Buffale odchytal za Capitals deväť zápasov, v ktorých priviedol svoj tím k štyrom víťazstvám a iba dvakrát okúsil chuť prehry v riadnom hracom čase, to všetko pri úspešnosti zásahov 92,5 percenta. Washington sa aj vďaka nemu srdnato bije o postup, sedem stretnutí pred koncom základnej časti stráca na ôsmy Columbus jediný bod, Blue Jackets však majú zápas k dobru.

 

Dvadsaťosemročný Halák prakticky okamžite po príchode do hlavného mesta USA vytlačil z postu brankárskej jednotky Bradena Holtbyho a stal sa oporou mužstva. Stále však nie je isté, či bude jeho súčasťou aj v ďalšom ročníku. Účastník posledných dvoch olympiád, ktorému po sezóne vyprší zmluva, pre portál csnwashington.com priznal, že nad svojou budúcnosťou ešte veľmi nepremýšľal. Takisto prezradil, že s vedením Capitals dosiaľ nerokoval o novom kontrakte a má v úmysle v lete otestovať trh s voľnými hráčmi. "Bude to prvýkrát v mojej kariére, čo budem mať túto možnosť. No nie každý sa obzerá po novom brankárovi," uviedol Halák pre csnwashington.com. Vylúčené v tejto chvíli nie je ani jeho zotrvanie vo Washingtone, záležať bude od jeho formy a finančných možnostiach klubu.

 

Momentálne sa Halák sústredí najmä na to, aby vo zvyšných dueloch základnej časti pomohol Capitals vybojovať body potrebné k postupu do vyraďovačky. Hráči Washingtonu nechýbali v play off šesť sezón v rade a radi by túto šnúru natiahli. "Už nám nezostáva veľa zápasov. Medzi tímami sú malé rozdiely a my budeme potrebovať každý bod," vyslovil sa slovenský reprezentant, ktorý sa vo Washingtone musí vyrovnať aj s vyšším počtom striel smerujúcich na jeho bránku ako tomu bolo na jeho predošlom pôsobisku. Capitals v tejto sezóne čelia v priemere 33,6 strelám súpera za zápas. "Určite si tu viac zachytám. V St. Louis chalani celý čas obetavo blokovali strely, tu sa spoluhráči snažia viac čistiť mi výhľad. Lepšie tak vidím puky. Stále je to však na mne, aby som ich zastavil."

 

Oproti pôsobeniu u "bluesmanov" sa vo Washingtone od neho vyžaduje aj častejšia práca s hokejkou a kvalitná rozohrávka. V tíme by mal fungovať čosi ako tretí obranca. Zadák "Caps" Mike Green si cení najmä Halákovu schopnosť komunikovať na ľade so spoluhráčmi. "Snaží sa s nami často hovoriť a oznamovať nám, čo sa deje za našimi chrbtami, keď čelíme útoku súpera. Viem, že pre nového hráča nie je ľahké zapadnúť do nového kolektívu, no on si zatiaľ počína úžasne aj z hľadiska výkonov, aj čo sa týka jeho angažovanosti v mužstve," pochválil Haláka Green.

 

Slovákov konkurent Holtby síce strieda lepšie zápasy so slabšími, hlavný kouč Washingtonu Adam Oates však bude v závere základnej časti pravdepodobne viac rotovať svojich gólmanov, aby predišiel Halákovmu nadmernému vyťaženiu. "Som si istý, že tréner sa bude rozhodovať o brankárovi zápas od zápasu. Či už budem chytať ja, alebo Holtby, plán sa nemení - budeme potrebovať v každom súboji získať dva body," dodal Halák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona