NHL: Guerina a Weighta uviedli do americkej Siene slávy

NETKY.SK • 3 December 2013, 08:45 • 2 min
NHL: Guerina a Weighta uviedli do americkej Siene slávy

COLORADO SPRINGS - Novými členmi americkej hokejovej Siene slávy sa v pondelok oficiálne na slávnostnej ceremónii stali Cindy Curleyová, Bill Guerin, Peter Karmanos ml., Ron Mason a Doug Weight. Najznámejšími v hokejovom svete sú Guerin a Weight, ktorí sú dlhoročnými priateľmi a majú za sebou bohatú kariéru v NHL.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Guerin ukončil aktívnu hráčsku kariéru v roku 2012 po osemnástich sezónach v kluboch New Jersey Devils, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Dallas Stars, St. Louis Blues, San Jose Sharks, New York Islanders a Pittsburgh Penguins. Na svojom konte má Stanleyho pohár z rokov 1995 a 2009. V NHL odohral v základnej časti 1263 duelov s bilanciou 429 gólov a 427 asistencií, v play-off pridal 140 zápasov. Podobne ako Guerin aj Doug Weight bol v minulosti vynikajúcom útočníkom. Dnes 42-ročný Američan hrával v rokoch 1991 až 2011 za šesť klubov, naposledy za New York Islanders. V profilige absolvoval 1238 stretnutí, vo vyraďovacej časti ďalších 97 zápasov.

Cindy Curleyová bola jednou z priekopníčok amerického ženského hokeja, nechýbala na premiérovom ženskom svetovom šampionáte v roku 1990 a jej 23 kanadských bodov za 11 gólov a 12 asistencií v piatich dueloch je stále maximom v produktivite na jednom turnaji MS. Peter Karmanos je majiteľ a výkonný riaditeľ klubu NHL Carolina Hurricanes, Ron Mason pôsobí už 36 sezón ako tréner v univerzitnej súťaži NCAA. 

Cenu Lestera Patricka za služby pre hokej dostal dlhoročný novinár USA Today Kevin Allen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies