NHL: Grimaldi stihol za jeden deň odohrať dva zápasy

NETKY.SK • 19 November 2014, 10:58 • 2 min
NHL: Grimaldi stihol za jeden deň odohrať dva zápasy

LOS ANGELES - Hokejista Rocco Grimaldi odohral v utorok zápasy vo dvoch zámorských súťažiach na miestach, ktoré sú od seba vzdialené 1350 míľ.

slovakia

left justify in out

Jediným sklamaním pre Američana je, že sa mu nepodarilo vyhrať oba duely. Grimaldi predpoludním nastúpil za farmárske San Antonio Rampage vo víťaznom súboji AHL proti Oklahome City Barons. V dueli vyslal na bránku súpera tri strely. Ešte počas stretnutia sa dozvedel o povolaní do prvého mužstva Floridy Panthers na zápas NHL na ľade Los Angeles Kings. V zostave Panthers nahradil chorého Aleksandra Barkova, na ľade strávil 10:36 min. "Cítil som sa celkom dobre. Keď som vyrastal, hrával som dva, tri i štyri zápasy za deň. Viem, že toto je trocha iné, ale bol som mentálne pripravený. Môjmu telu to nerobilo problém," priznal pre ESPN Grimaldi.

 

V profesionálnom športe to nie je prvý prípad, keď hráč nastúpil na dva duely za deň. Pamätníci a historici hneď vytiahli prípad z bejzbalovej MLB, keď 4. augusta 1982 stihol Joel Youngblood odohrať po výmene z New Yorku Mets do Montrealu Expos zápasy za oba kluby. Z prvého ho stiahli predčasne, do druhého naskočil v jeho priebehu a v oboch dokázal zaznamenať jeden odpal. 

 

Dvadsaťjedenročnému Grimaldimu umožnil dvojzápas program AHL. Rampage nastúpili na duel už o 10.30 h, v hľadisku bolo množstvo školákov. Pred treťou tretinou sa vyzliekol a spolu s matkou sa presunul na letisko a odletel do Los Angeles. "Odchádzal som za stavu 3:2. Povedali mi, že nemôžem dohrať zápas. Trocha ma to zaskočilo, ale aj prekvapilo a potešilo," tvrdil pre ESPN Grimaldi. 

 

Rodák z kalifornského Rossmooru nastúpil na svoj piaty zápas v NHL. Florida podľahla na ľade obhajcu Stanleyho pohára 2:5. "Letel som priamo do Los Angeles. Dnes boli v Staples Centre mama, otec i množstvo priateľov. Mama bola so mnou v San Antoniu, sledovala zápas a potom nasadla do rovnakého lietadla. Tiež teda absolvovala dvojzápas," smial sa podľa ESPN Grimaldi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona