NHL: Gordie Howe utrpel už tretiu mŕtvicu

NETKY.SK • 3 December 2014, 07:27 • 2 min
NHL: Gordie Howe utrpel už tretiu mŕtvicu

DETROIT - Gordie Howe, jedna z najväčších postáv svetového hokeja, utrpel v pondelok tretiu mozgovú príhodu a je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informoval o tom syn legendy Mark Howe.

slovakia

left justify in out

"Mr. Hockey", ako prezývajú Gordieho Howa, bojuje aj s vysokým krvným tlakom a je v pokročilom štádiu demencie. Prvú mŕtvicu utrpel najskôr koncom októbra, ďalšiu začiatkom novembra. Liečil sa v dome svojej dcéry v Lubbocku v Texase.

 

Gordie Howe odohral v NHL dovedna 1767 duelov s bilanciou 801 gólov a 1049 asistencií, väčšinu z nich v Detroite. V počte strelených gólov je doteraz lepší iba Wayne Gretzky a v produktivite Gretzky s Markom Messierom. V profilige absolvoval Howe neuveriteľných 26 sezón a kariéru v NHL ukončil vo veku 52 rokov. O sedemnásť rokov neskôr dokonca nastúpil v súboji tímu IHL Detroit Vipers na jedno striedanie ako 69-ročný. 

 

Informácie priniesli Detroit Free Press a web NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona