NHL: Gólman Edmontonu má rekord, čisté konto za 59 zákrokov

NETKY.SK • 30 Január 2014, 11:43 • 2 min
NHL: Gólman Edmontonu má rekord, čisté konto za 59 zákrokov

EDMONTON - Ben Scrivens nemá v tejto hokejovej sezóne príliš veľa dôvodov na radosť, ale utorkový duel jeho Edmontonu proti San Jose mal preňho punc poriadnej výnimočnosti.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný kanadský gólman, ktorý posilnil "olejárov" len pred dvoma týždňami z Los Angeles, si udržal čisté konto (3:0), keď kryl rekordných 59 striel. Nijaký gólman v dejinách nemal pri shutoute takýto počet zákrokov. Brániaci hráči Oilers navyše zblokovali ďalších 22 pokusov Sharks.

"Zaslúžil by si byť prvou, druhou aj treťou hviezdou zápasu. Tuším som v mojej kariére ešte nič také nezažil," uviedol tréner zdolaných Todd McLellan. Scrivens prekonal rekord Mika Smitha z ročníka 2011/2012, ktorý vychytal nulu 54 zákrokmi. "Dnes to bola noc, počas ktorej mi všetko vychádzalo. Mal som aj veľké šťastie a chlapci vpredu zblokovali kopec striel," povedal hrdina stredajšieho večera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies