NHL: Giguére neskrýva, že koniec sa blíži, zrejme už v lete

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 16:47 • 2 min
NHL: Giguére neskrýva, že koniec sa blíži, zrejme už v lete

DENVER - "Nie je to ešte na sto percent, ale uberá sa to tým smerom," predznamenáva ukončenie aktívnej činnosti Jean-Sébastien Giguére.

slovakia

left justify in out

Brankárska kariéra Jeana-Sébastiena Giguéra sa blíži ku koncu, víťaz Stanleyho pohára 2007 zrejme po tejto sezóne zavesí korčule na klinec. "Nie je to ešte na sto percent, ale uberá sa to tým smerom. Musíte byť úprimný sám k sebe. Teraz a tu o tom nebudem hovoriť, vhodná chvíľa príde na konci ročníka," predznamenal pre Denver Post kanadský gólman, ktorý 16. mája oslávi 37. narodeniny. Colorado, kde Giguére pôsobí od júla 2011, získalo v závere prestupovej uzávierky Švajčiara Reta Berru z Calgary. Jednotkou v tíme Avalanche je ruský brankár Semion Varlamov.

 

Montrealský rodák Giguére odštartoval kariéru v NHL v drese Hartford Whalers v sezóne 1996/1997, za ktorých odchytal osem zápasov. Ani v nasledujúcom pôsobisku - Calgary - mu ruže nekvitli, za dve sezóny dostal príležitosť dovedna iba 22-krát. Najlepšie roky zažil v Anaheime, kde pôsobil deväť sezón. S "káčermi" získal spomenutý Stanleyho pohár, do finále NHL sa dostal aj v roku 2003, ale jeho tím vtedy podľahol New Jersey 3:4 na zápasy. Útechou pre Giguéra bola aspoň Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off. Pomaly zhasínajúca hviezda patrila v rokoch 2009 - 2011 Torontu, od júla 2011 je v Colorade. Celkovo zasiahol do 592 zápasov, má priemer 2,53 inkasovaného gólu na zápas a 91,3-percentnú úspešnosť zákrokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies