NHL: Generálni manažéri odporučili predĺženie troch proti trom

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 09:22 • 2 min
NHL: Generálni manažéri odporučili predĺženie troch proti trom

BOCA RATON - V hokejovej NHL by sa od budúcej sezóny malo hrať predĺženie s troma hráčmi v poli na oboch stranách, prijatie nového pravidla odporučili generálni manažéri na svojej schôdzke v Boca Raton na Floride. V súčasnosti sa hrá v nadstavenom čase so štyrmi korčuliarmi.

slovakia

left justify in out

Cieľom zníženia počtu hráčov je dosiahnutie vyššieho počtu zápasov, ktoré sa rozhodnú v predĺžení a nie až v samostatných nájazdoch. Nové pravidlá ešte musí schváliť súťažná komisia, ktorej členmi sú zástupcovia ligy a hráčov, i Rada guvernérov NHL. "Zhodli sme sa, že nechceme zrušiť nájazdové rozstrely. Ide nám o zníženie počtu zápasov, ktoré vyústia do nájazdov. Rozstrelom sme chceli nechať špeciálny status," uviedol komisár NHL Gary Bettman.

 

Generálni manažéri zatiaľ neurčili formát, ktorým by sa predĺženie s troma korčuliarmi v tíme malo hrať. Do úvahy prichádza, že sa so zníženým počtom hráčov bude hrať celá päťminútovka od začiatku. Podľa druhej alternatívy, ktorá počíta s predĺžením dlhším o dve minúty, sa začne so štyrmi korčuliarmi a pri prvom prerušení po tretej minúte sa počet hráčov zníži o jedného a hrá sa až do siedmej minúty. Podobný model využívajú v AHL, z 922 zápasov tejto sezóny sa v riadnom hracom čase nerozhodlo 224. Z nich padol v predĺžení gól v 171 prípadoch, čo je 76,3 percent. V minulej sezóne to bolo 35,3 %. Zo 171 gólov padlo 73 pri hre troch proti trom. "Porovnáme oba systémy a pokúsime sa spoločne so súťažnou komisiou zistiť, čo nám dáva väčší zmysel. Pravidlo však v konečnom dôsledku musí schváliť Rada guvernérov," pridal poznámku Gary Bettman.


pp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies