NHL: Generálni manažéri chcú v pravidlách viaceré zmeny, brankársky výstroj sa má zmenšiť

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 10:07 • 2 min
NHL: Generálni manažéri chcú v pravidlách viaceré zmeny, brankársky výstroj sa má zmenšiť

BOCA RATON - Od sezóny 2016/2017 by mali mať brankári v zámorskej NHL menší hokejový výstroj. S takýmto návrhom prišli generálni manažéri profiligových klubov na svojom stretnutí na Floride, odobriť ho ešte musí súťažná komisia ako i Rada guvernérov.

slovakia

left justify in out

Generálni manažéri absolvovali v utorok vo floridskom Boca Raton druhé kolo rokovaní, pričom sa venovali najmä téme, ako zvýšiť počet gólov. V tomto ročníku NHL totiž padá v priemere 5,4 gólu na zápas, čo je najmenej od sezóny 2003/2004.

 

Podľa manažérov je najrýchlejším a najpohodlnejším spôsobom, ako docieliť vyšší počet gólov, zredukovanie brankárskeho výstroja. Podľa riaditeľa hokejových operácií Kaya Whitmorea bude na novom prototype výstroja spolupracovať hráčska asociácia NHLPA spolu s niekoľkými brankármi z NHL. Pripravený by mal byť do júna.

 

"Myslím si, že sami brankári cítia, že by mal byť viditeľnejší rozdiel medzi špičkovými brankármi a tými ostatnými. Ten rozdiel v súčasnosti minimalizuje brankársky výstroj," citoval Whitmorea portál nhl.com. Zmeny by sa mali dotknúť rozmerov chráničov hrude a nohavíc. Výrobcovia by mali nový prototyp dodať do júna, aby mali brankári dostatok času ho odskúšať pred štartom septembrových prípravných kempov.

 

Od ročníka 2016/2017 by bol pre nich nový výstroj povinný. "Hovorili sme s dizajnérmi a výrobcami. Chápu, že potrebujeme stenčiť jednotlivé vrstvy výstroja tak, aby bola zachovaná jeho bezpečnosť," dodal Whitmore.

 

Generálni manažéri zároveň hľadali spôsoby, ako zvýšiť počet gólových šancí. Zamerali sa aj na presilové hry, kde zvažujú možnosť odobrať brániacemu tímu výhodu vyhodiť puk cez všetky čiary bez odpískania zakázaného uvoľnenia.

 

Obrancovia by mohli mať časovo obmedzené držanie puku za vlastnou bránkou, padol návrh aj na fixné dvojminútové trvanie presilovky bez ohľadu na to, či útočiaci tím skóruje alebo nie. Hovorilo sa aj o pravidle číslo 48 týkajúcom sa úderov do hlavy. Otrasy mozgu stále vyvolávajú znepokojenie, no manažéri sa zhodli, že rozhodcovia zákroky na hlavu prísne posudzujú a samotné pravidlo nepotrebuje zmenu.

 

Počas stretnutia by mali generálni manažéri rokovať aj o zmenách draftovej lotérie a expanznom drafte v súvislosti s rozšírením súťaže o ďalšie kluby. Niektorí manažéri by chceli, aby mali kluby limit na opakovaný zisk draftovej jednotky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies