NHL: Gaudreau napodobnil Iginlu spred osemnástich rokov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 12:04 • 2 min
NHL: Gaudreau napodobnil Iginlu spred osemnástich rokov

CALGARY - Americký útočník Johnny Gaudreau sa v stredu stal prvým hráčom z tímu zámorskej NHL Calgary Flames za ostatných 18 rokov, ktorému sa v nováčikovskej sezóne podarilo nazbierať aspoň 50 kanadských bodov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný krídelník má v súčasnosti na svojom konte 18 gólov a 32 asistencií. V minulosti sa to podarilo Jaromovi Iginlovi, ktorý v ročníku 1996/1997 k 21 presným zásahom pridal 29 gólových prihrávok. Iginla hral do marca 2013 za Flames, neskôr sa cez Pittsburgh a Boston dostal do Colorada.

 

"Je to pre mňa špeciálny pocit, že predo mnou to dokázal práve on. Vyrastal som na sledovaní jeho hry. Vždy som sníval o tom, že si zahrám v NHL. Mám veľké šťastie, že Jiří Hudler a Sean Monahan mi pomáhajú a pokorenie tejto hranice je aj ich zásluha," povedal Gaudreau. Rodák zo Salemu debutoval v tíme Calgary Flames v minulej sezóne, pri jedinom štarte strelil premiérový gól.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona