NHL: Galavečer ovládol McDavid, získal Hartovu aj trofej Teda Lindsayho

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 09:19 • 2 min
NHL: Galavečer ovládol McDavid, získal Hartovu aj trofej Teda Lindsayho

Las Vegas - Galavečer udeľovania sezónnych ocenení zámorskej hokejovej NHL ovládol Connor McDavid. Dvadsaťročný kapitán Edmontonu Oilers získal svoju prvú Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča uplynulej sezóny profiligy, keď ho asociácia profesionálnych hokejových novinárov uprednostnila pred Sidneym Crosbym a Sergejom Bobrovským.

slovakia

left justify in out

Jeden z najväčších talentov svetového hokeja navyše v noci na štvrtok na slávnosti v sídle nového tímu NHL Las Vegas Golden Knights T-Mobile Aréne pridal aj cenu Teda Lindsayho pre najužitočnejšieho hráča podľa Hráčskej asociácie NHLPA. Už predtým získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti sezóny, keď v 82 dueloch nazbieral 100 bodov (30+70). "Vidieť tieto trofeje tak zblízka a osobne, dotýkať sa ich, odfotiť sa s nimi, je to niečo úžasné. Dnes je veľmi špeciálny deň v mojom živote," uviedol McDavid.

 

McDavid, najvyššie draftovaný hráč v roku 2015, priviedol vo svojej druhej sezóne v profilige Edmonton späť do play off, čo sa stalo prvýkrát po jedenástich rokoch. "Olejári" nakoniec vypadli v druhom kole, keď podľahli Anahiemu Ducks tesne 3:4 na zápasy a McDavid zaznamenal v 13 dueloch päť gólov a štyri asistencie. "Som hrdý na to, že som v Edmontone. Som hrdý na to, že som 'olejár' a že môžem hrať s týmito chalanmi," uviedol tretí najmladší hráč histórie, ktorý získal Hart Trophy. Ako tínedžeri to dokázali len Crosby a Wayne Gretzky. Cenu mu na ceremoniáli odovzdal do rúk práve najslávnejší hráč histórie. "Je neuveriteľné prijať túto trofej z jeho rúk."

 

Najlepším brankárom uplynulej sezóny sa stal Bobrovskij z Columbusu Blue Jackets, pre ktorého to bolo už druhé prestížne individuálne ocenenie. Vezinovu trofej získal prvýkrát v sezóne 2013/14. Premiérovú Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu získal Brent Burns zo San Jose Sharks, ktorý bol so 76 bodmi najproduktívnejší obranca ZČ. Cenu pre najlepšieho brániaceho útočníka Selke Trophy vyhral už štvrtýkrát v kariére center Patrice Bergeron z Bostonu Bruins. Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika získal podľa očakávania Auston Matthews z Toronta.

 

Za najlepšieho trénera (Jack Adams Award) zvolili Johna Tortorellu z Columbusu, cenu pre najlepšieho generálneho manažéra získal David Poile z Nashvillu Predators, ktorý ho priviedol k prvému titulu pre víťaza Západnej konferencie v histórii organizácie.

 

Cenu Billa Mastertona za vytrvalosť športový prístup a oddanosť hokeju dostal Craig Anderson. Brankár Ottawy počas sezóny opustil káder "senátorov", aby podporil svoju manželku Nicholle v boji so zákernou rakovinou, no vrátil sa späť a v uplynulej sezóne sa stal historickým lídrom klubu v počte víťazstiev. Lady Byng Trophy pre gentlemanstvo sa ušla Johnnymu Gaudreauovi z Calgary Flames.

 

Vedenie NHL zároveň počas slávnosti oznámilo aj rozširovací draft, v ktorom si 31. účastník súťaže Vegas Golden Knights vybral svoj káder.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies