NHL: Gagner zažil v priebehu nedele dve výmeny, nakoniec zakotvil v Arizone

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 13:59 • 2 min
NHL: Gagner zažil v priebehu nedele dve výmeny, nakoniec zakotvil v Arizone

EDMONTON - Hektickú nedeľu má za sebou kanadský hokejový útočník Sam Gagner, ktorý v priebehu niekoľkých hodín dvakrát zmenil dres v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Najprv ho klub Edmonton Oilers vymenil do Tampy Bay za krídelníka Teddyho Purcella, následne ho vedenie Lightning poslalo do tímu Arizona Coyotes, kam odišiel spolu s B.J. Crombeenom za voľbu v 6. kole budúcoročného vstupného draftu.

 

V osobe 24-ročného Gagnera získali "kojoti" konštruktívneho stredného útočníka schopného nastupovať v prvom, respektíve druhom útoku. V ňom nahradí veterána Mikea Ribeira, ktorého Arizona po nepresvedčivých výkonoch a z disciplinárnych dôvodov vykúpila v sobotu zo zmluvy. "Máme obrovskú radosť, že sme získali tak mladého a talentovaného centra," uviedol na adresu novej posily generálny manažér Coyotes Don Maloney. "Sam je inteligentný, charakterný a šikovný hokejista, ktorého sme hľadali. Verím, že u nás bude jeho výkonnostný rast pokračovať," citovali ho zámorské médiá. Gagner päťkrát za sebou pokoril 40-bodovú hranicu, v uplynulom ročníku si v 67 zápasoch pripísal 37 bodov za 10 gólov a 27 asistencií.

 

Oilers plánujú zaplniť uvoľnené miesto v strede druhého útoku nemeckým mladíkom Leonom Draisaitlom, ktorého draftovali cez víkend z celkového 3. miesta. "Blesky" z Tampy Bay síce stratili Purcella, no získali draftovú voľbu a najmä si uvoľnili priestor pod platovým stropom. To indikuje, že plánujú byť aktívni na trhu s voľnými hráčmi, ktorý sa otvorí v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies