NHL: Gáboríka v LA Kings podporujú tréner aj spoluhráči

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 16:55 • 2 min
NHL: Gáboríka v LA Kings podporujú tréner aj spoluhráči

PHILADELPHIA - Slovenský útočník Marián Gáborík sa po zmene klubu v zámorskej hokejovej NHL v úvode marca u nového zamestnávateľa stále hľadá.

slovakia

left justify in out

V doterajších desiatich dueloch za Los Angeles Kings má po utorku bilanciu tri góly a dve asistencie. Pre trénera "kráľov" Darryla Suttera je však dôležitejšia správa, že od príchodu Gáboríka jeho zverenci vyhrali sedem duelov a prehrali len tri. Hráči Kings majú v tabuľke už 90 bodov a už čoskoro si môžu vybojovať definitívu v súvislosti s účasťou v play-off. Kouč D. Sutter zaradil slovenského krídelníka do prvého útoku k Anžemu Kopitarovi a Justinovi Williamsovi. Ani po desiatich dueloch s piatimi kanadskými bodmi nechce na Gáboríka tlačiť a dáva mu čas a priestor na adaptáciu.

 

"Získali sme ho tesne pred uzávierkou prestupov. Pre hráča nie je jednoduché v takej situácii prísť do dobrého tímu. Problémy v prvých zápasoch by mali aj iní hráči, nie iba Gáborík. V súčasnosti nedokážem povedať, čo od neho očakávať, pretože ho zatiaľ dobre nepoznám," povedal pre NHL.com Sutter na adresu odchovanca trenčianskeho hokeja, ktorý do prvého útoku Kings vniesol potrebnú výbušnosť. Do Gáboríkovho príchodu hral s Kopitarom a Williamsom útočník Dustin Brown, ktorý klesol až do tretej formácie. 

 

Okrem kouča Suttera sú na strane Gáboríka aj jeho noví spoluhráči. "Musíme spolu veľa komunikovať, ale naša súhra sa stále zlepšuje. Už sa teším na výkony našej formácie v ďalšom období. Marián Gáborík je skvelý chalan, ktorý hneď zapadol do kolektívu. Nevidím ani jeden dôvod, prečo by nám to nemalo fungovať," poznamenal Justin Williams a vzápätí doplnil, že slovenské "krídlo" si len musí navyknúť na odlišný štýl hry v LA. Dustin Brown charakterizuje hru Kings ako "boj o puk" či "súboj hokejok" a vyjadril sa aj ku Gáboríkovi. "Nie je to nič, čo by nezvládol. Len si musí trochu zvyknúť, čo zaberie trochu času," povedal Brown a o príchode Slováka do mužstva vyslovil ďalšie pozitívum. "V boji o Stanleyho pohár rozhoduje šírka a kvalita kádra. O tom je play-off. A preto máme Gáboríka," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies