NHL: Gáboríka poháňa v finále špeciálna motivácia, chvália ho Kopitar i Brown

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 10:24 • 2 min
NHL: Gáboríka poháňa v finále špeciálna motivácia, chvália ho Kopitar i Brown

LOS ANGELES - Slovenského hokejistu Mariána Gáboríka ženie za ziskom prvého Stanleyho pohára v trinásťročnej kariére v NHL špeciálna motivácia. Hoci mal možnosť trikrát oslavovať jeho prítomnosť v rodnom Trenčíne, trofej ako aj prsteň pre víťaza profiligy mu v zbierke stále chýbajú.

slovakia

left justify in out

Gáborík sa zúčastnil na oslavách strieborného grálu v roku 2010, keď ho získal Marián Hossa. O rok neskôr gratuloval pri rovnakej príležitosti Zdenovi Chárovi a vlani bol prítomný opäť na slávnosti Hossu. "Bol som na všetkých troch párty. Keď som videl chlapcov v pozícii víťazov Stanleyho pohára, dodalo mi to motiváciu navyše," cituje portál latimes.com Gáboríkove slová.

 

Napriek tomu, že mal možnosť dotknúť sa najslávnejšej klubovej trofeje na svete, ba dokonca ju zodvihnúť nad hlavu, neurobil tak. "Samozrejme, nedotkol som sa jej. Bol som šťastný spolu s chlapcami. Veľmi ma to navnadilo, keď som ich videl na rovnakej ulici tešiť sa z trofeje," dodal.

 

Tridsaťdvaročný hokejista pôsobí v zámorí od sezóny 2000/2001, keď odštartoval svoju sedemročnú púť v drese Minnesoty. Následne prestúpil do NY Rangers, odkiaľ sa v priebehu uplynulého ročníka sťahoval do Columbusu. Do finále NHL sa mu však podarilo prebojovať až v drese Los Angeles, ktoré 19-timi bodmi v 22 zápasoch doviedol už takmer na vrchol. S dvanástimi gólmi je navyše najlepším kanonierom play off. "Myslím si, že je vo veľkej forme. V našej kabíne je veľa lídrov so správnou charizmou. Marián sa cíti pohodlne, a to je pre kvalitného hráča dôležité. Je to hlavný dôvod, prečo rovnako dobre pôsobí aj na ľade," povedal na spoluhráčovu adresu elitný útočník "kráľov" Anže Kopitar. 

 

Hoci sa Marián Gáborík dostal razom do neznámeho prostredia, adaptoval sa v ňom veľmi rýchlo. Nemal problém so zaradením sa do tímu, čo podčiarkol aj skúsený Dustin Brown. "Ak máte skupinu chalanov, ktorí sú dlho pokope a vychádzajú spolu výborne, nie je ťažké prijať medzi seba takého hráča, akým je Gáborík," uviedol na margo príchodu slovenskej opory.

 

Kings vedú vo finálovej sérii na NY Rangers po úvodnom stretnutí 1:0 v sérii. Druhý duel je na programe v noci zo soboty na nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona