NHL: Gáboríka delí jedno víťazstvo od zisku Stanleyho pohára!

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 06:38 • 2 min
NHL: Gáboríka delí jedno víťazstvo od zisku Stanleyho pohára!

LOS ANGELES - Hokejistov Los Angeles Kings a s nimi aj slovenského útočníka Mariána Gáboríka delí už len jedno víťazstvo od zisku slávneho Stanleyho pohára.

slovakia

left justify in out

V treťom finálovom stretnutí si hráči Kings poradili na ľade Madison Square Garden v New Yorku s domácimi Rangers 3:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú rovnako 3:0. Štvrtý zápas odohrajú v stredu 11. júna opäť v New Yorku a po ňom už môžu hostia z Kalifornie oslavovať zisk druhého Stanley Cupu za ostatné tri sezóny.

 

Tretí finálový zápas a prvý na newyorskom ľade mal svojho hrdinu v podobe hosťujúceho brankára Jonathana Quicka. Pochytal všetkých 32 striel hráčov Rangers a právom ho vyhlásili za prvú hviezdu. Quick jednoznačne zatienil Švéda v bránke Rangers Henrika Lundqvista, ktorý z 15 striel hosťujúcich hráčov trikrát inkasoval. Záverečných 4:21 min odohrali domáci "jazdci" bez Lundqvista, ale ani v power-play neskórovali. 

 

O góly Kings sa postarali v závere prvej tretiny Jeff Carter a v prostrednej časti Jake Muzzin a Mike Richards. Na presilovkovom zásahu Muzzina v 25. min mal svoj podiel aj Marián Gáborík. Pre 32-ročného slovenského krídelníka to bola ôsma asistencia a celkovo 21. bod v tohtoročnom play-off. S 13 gólmi zostáva naďalej na čele tabuľky kanonierov NHL. Gáborík nastúpil v treťom finále opäť v prvom útoku Los Angeles po boku slovinského centra Anžeho Kopitara a Dustina Browna. Odohral necelých 13 minút a okrem asistencie si pripísal dve strely na bránku. 

Finále Stanleyho pohára v hokeji – tretí zápas (hrá sa na štyri víťazstvá): 
New York Rangers - Los Angeles Kings 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) - stav série: 0:3 
Góly: 20. J. Carter (Justin Williams, Vojnov), 25. Muzzin (Kopitar, GÁBORÍK), 38. M. Richards (Clifford) 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Watson, Kozari - Heyer, Driscoll, 18 006 divákov 
Marián GÁBORÍK (Los Angeles) odohral 12:56 min, 1 asistencia a 2 strely na bránku

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies