NHL: Gáborík už môže hrať do tela, po olympijskej prestávke bude pripravený

NETKY.SK • 21 Február 2014, 10:01 • 2 min
NHL: Gáborík už môže hrať do tela, po olympijskej prestávke bude pripravený

COLUMBUS - Vedenie klubu zámorskej NHL Columbus Blus Jackets oznámilo, že hokejový útočník Marián Gáborík dostal súhlas na plné tréningové zaťaženie a kontaktnú hru do tela. Podľa denníka Columbus Dispatch by sa tak slovenský legionár mohol vrátiť do kolotoča profiligy hneď po skončení "olympijskej prestávky".

slovakia

left justify in out

Gáborík sa zotavuje po operácii zlomenej kľúčnej kosti a absentoval preto aj na olympijskom turnaji v Soči. Mimo hry je od 21. decembra. K nepríjemnému zraneniu pritom došlo hneď v prvom stretnutí po návrate zo sedemnásťzápasovej absencie zavinenej problémami s kolenom. Blue Jackets sa dostali do zvláštnej situácie. Počas Gáboríkovej absencie sa im totiž darilo a momentálne sú na deviatom mieste vo Východnej konferencii so stratou jedného bodu na ôsmy Detroit Red Wings.
      

Zámorské médiá špekulujú aj o tom, že Gáboríka, ktorý má posledný rok platného kontraktu s platom 7,5 milióna dolárov ročne, Blue Jackets "vytrejdujú" v najbližšom možnom termíne. Po sezóne však už bude mať slovenský hokejista štatút voľného hráča. Gáborík v tejto sezóne v základnej časti NHL odohral 18 stretnutí a zaznamenal päť gólov a sedem asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona