NHL: Gáborík už korčuľoval, ale čas je viac súper než spojenec

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:56 • 2 min
NHL: Gáborík už korčuľoval, ale čas je viac súper než spojenec

LOS ANGELES - Termín návratu slovenského hokejistu Mariána Gáboríka na ľad je vo hviezdach a podľa čerstvých informácií Los Angeles Times to nevyzerá veľmi optimisticky.

slovakia

left justify in out

Skúsený útočník sa ešte v piatok 12. februára zrazil "koleno o koleno" s Dominicom Moorom z New Yorku Rangers a potom nebol schopný zaťažiť ľavú nohu. Dĺžku absencie lekári odhadli na desať až dvanásť týždňov.


"Dnes trochu korčuľoval, ale kým preradí na vyšší prevodový stupeň, nie sú za tým nijaké čary. Tretí stupeň podvrtnutia si vyžaduje určitý čas na vyliečenie sa. Až keď nadíde tá chvíľa, potom má tréner moc rozhodnúť, kedy môže hráč nastúpiť. Takže teraz netuším," citovali LA Times kouča "kráľov" Darryla Suttera. Aj on by chcel čo najskôr poznať dátum, keď bude jeden z jeho najskúsenejších zverencov pripravený na plnú záťaž.


Situácia okolo 34-ročného krídelníka je zložitá. Na Los Angeles čaká do konca tabuľkovej fázy NHL šesť zápasov a ak nestihne aspoň jeden z nich, play-off môže byť preňho pasé. "Čas je viac jeho súper než spojenec," pripomenuli LA Times a doplnili Sutterovo vyjadrenie: "Kým hráč nie je schopný nastúpiť po zranení na zápas základnej časti, nemám záujem nasadiť ho v play-off. S príchodom marca sa úroveň hry stupňuje a postupom času stále viac."


Gáborík do zranenia naskočil v tejto sezóne do 54 zápasov a pozbieral v nich 22 bodov (12+10). Trenčan môže byť v akcii teoreticky v prvej polovici apríla, ale aj vôbec nie. "Teším sa na hokej v play-off," odkázal Gáborík prostredníctvom FOX Sports West, že sezónu ešte nezabalil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies