NHL: Gáborík túži zahrať si o Stanley Cup, v L.A. ho chvália

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 12:47 • 2 min
NHL: Gáborík túži zahrať si o Stanley Cup, v L.A. ho chvália

EL SEGUNDO - Vedenie hokejového Los Angeles pri angažovaní Mariána Gáboríka možno trochu zariskovalo.

slovakia

left justify in out

Ofenzívne ladeného slovenského hokejistu sa pokúsilo zabudovať do svojho prísne defenzívneho systému hry a zatiaľ to vychádza. Tridsaťdvaročný slovenský útočník sa ocitol na ľavom krídle prvého útoku v spoločnosti Anžeho Kopitara a Justina Williamsa a 16 bodmi (5 gólov + 11 asistencií) v 19 zápasoch výrazne prispel k postupu Kings do play-off.

"Chvíľu mi trvalo, kým som sa rozhliadol, ale prispôsobil som sa celkom dobre," povedal Gáborík počas prípravy svojho tímu na prvé kolo play-off. "Odkedy k nám prišiel, je náš najlepší hráč. Možno sa niekto čuduje jeho príchodu, ale on hral predsa dlhší čas v Minnesote a vie, čo je to hrať defenzívny systém. Je výnimočný smerom dopredu, ale aj solídny dozadu," pochválil Gáboríka jeho spoluhráč a jeden z pilierov obrany Drew Doughty. 

 

Hráči Los Angeles strelili v základnej časti tejto sezóny NHL 206 gólov. To je najmenej spomedzi všetkých 16 tímov, ktoré si vybojovali postup do play-off. V tomto smere je Gáboríkova úloha pred blížiacou sa vyraďovacou časťou a súbojom proti San Jose jednoznačná. Mužstvo si od neho sľubuje premieňanie šancí. "Gáboríkova rýchlosť má veľký vplyv na defenzívnu hru súperov. Strieľajúce ľavé krídlo je presne to, čo potreboval prvý útok Kings popri tvorcovi a obojsmernom centrovi Kopitarovi a Williamsovi na pravom krídle. Teraz je prvý útok Los Angeles správne vyvážený," píšu zámorské médiá. 

 

Gáborík pred príchodom do Kalifornie hrával pod vedením defenzívne ladených trénerov Jacquesa Lemaira v Minnesote či Johna Tortorellu v tíme New York Rangers. Teraz je jeho trénerom podobný systém preferujúci Darryl Sutter. "Na ľade sa snažím tvrdo pracovať a nasledovať náš herný systém. Znamená to mať tú správnu pozíciu pri korčuľovaní a hre s pukom. A najmä byť nad vecou," tvrdí Gáborík o tom, čo sa od neho očakáva v Los Angeles. 

 

Tridsaťdvaročný slovenský útočník zatiaľ nemá v zbierke slávny Stanleyho pohár, v NHL dosiahol so svojimi tímami dvakrát postup do konferenčného finále. V sezóne 2002/2003 sa mu to podarilo ako členovi Minnesoty Wild a v ročníku 2011/2012 s New Yorkom Rangers. "Chcem zažiť pocit hrať o Stanley Cup. Túžim po tom. Viem, že dostať sa tak ďaleko je náročné. Nestáva sa to každý rok, ale verím, že naše mužstvo je dostatočne silné, že sa o to môže pokúsiť," zakončil Gáborík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona