NHL: Gáborík strelil prvý gól v sezóne, Budaj s 19 zákrokmi, LA víťazne

NETKY.SK • 11 December 2016, 08:59 • 2 min
NHL: Gáborík strelil prvý gól v sezóne, Budaj s 19 zákrokmi, LA víťazne

NEW YORK - Dvojica slovenských hokejistov prispela v noci na nedeľu k víťazstvu Los Angeles nad Ottawou 4:1 v zápase zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Marián Gáborík strelil premiérový gól v sezóne a brankár Peter Budaj kryl 19 z 20 striel hostí. Budaj si navyše pripísal aj asistenciu a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia.

 

Menej úspešný bol druhý slovenský brankár v profilige Jaroslav Halák, ktorého New York Islanders prehrali v Columbusu 2:6. Halák inkasoval z 38 striel šesť gólov a v závere tretej tretiny ho vystriedal medzi žŕdkami Jean-Francois Berube.

 

Udalosťou noci bol gólový uragán zo strany Montrealu, ktorý deklasoval doma Colorado 10:1. Štyrmi gólmi a jednou asistenciou sa na vysokej výhre podieľal kapitán Canadiens Max Pacioretty.

 

Hráči Philadelphie zvíťazili na domácom ľade nad Dallasom 4:2. V drese "letcov" zažiaril autor hetriku Brayden Schenn a tiež český útočník Jakub Voráček, ktorý zaznamenal štyri kanadské body za gól a tri asistencie. Philadelphia prežíva vydarené obdobie, bol to už jej ôsmy víťazný zápas v sérii.

 

Výsledky NHL:

Philadelphia - Dallas 4:2, Los Angeles - Ottawa 4:1 /za domácich GÁBORÍK 1+0, BUDAJ 0+1, mal 19 úspešných zákrokov, Boston - Toronto 1:4, Columbus - NY Islanders 6:2 /za hostí HALÁK odchytal 54:23 min., inkasoval šesť gólov z 38 striel/, Florida - Vancouver 4:2, Montreal - Colorado 10:1, Tampa Bay - Pittsburgh 3:4, Arizona - Nashville 4:1, Calgary - Winnipeg 6:2, San Jose - Carolina 4:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies