NHL: Gáborík sa vrátil do New Yorku ako víťaz, mal zmiešané pocity

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 12:44 • 2 min
NHL: Gáborík sa vrátil do New Yorku ako víťaz, mal zmiešané pocity

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Gáborík si s Los Angeles hneď pri svojom prvom návrate do Madison Square Garden pripísal dôležité víťazstvo. V treťom zápase finále play off NHL vyhrali Kings na ľade NY Rangers 3:0 a k zisku Stanleyho pohára im chýba už iba jedno víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč "jazdcov" tak už po štvrtom zápase série môže odísť so slávnou trofejou. Pri víťazstve 3:0 zaznamenal jednu asistenciu a po stretnutí bol spokojný. "Odohrali sme najlepší zápas z našej strany v sérii. Musíme takto pokračovať ďalej," povedal Gáborík pre český portál idnes.cz. Jeho návrat do newyorskej arény bol síce víťazný, no mal z neho od úvodu zmiešané pocity. "Bolo to zvláštne. Keď sme však začali hrať, opadlo to zo mňa. Táto budova má dlhú históriu a každého, kto sa tu chystá hrať, to nabudí. Je tu veľa energie, prajete si dostať sa na ľad a hrať," dodal.
      

Úvodné dva duely na ľade "kráľov" sa museli rozhodnúť až po predĺžení. V oboch uspeli hokejisti Los Angeles a pred odvetnými zápasmi v New Yorku si vytvorili výbornú východiskovú pozíciu na zisk najslávnejšej klubovej trofeje. "V domácich dueloch sme ukázali charakter a dokázali sme oba duely otočiť. Sme silný tím, ktorý si verí aj keď prehráva," dodal Gáborík, ktorý je s trinástimi gólmi najlepším kanonierom play off. Za rekordom legendárneho Wayna Gretzkého zaostáva o dva presné zásahy. 
      

Štvrtý zápas finálovej série je na programe v noci zo stredy na štvrtok. Gáborík môže v prípade víťazstva Kings získať svoj prvý Stanleyho pohár za trinásť rokov pôsobenia v zámorí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies