NHL: Gáborík sa pomaly zoznamuje s hráčmi LA Kings

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 12:14 • 2 min
NHL: Gáborík sa pomaly zoznamuje s hráčmi LA Kings

EDMONTON - Slovenský útočník Marián Gáborík za Los Angeles Kings odohral v zámorskej hokejovej NHL ešte len dve stretnutia a bez bodového zápisu, no v kabíne "kráľov" sa pomaly udomácňuje.

slovakia

left justify in out

Po necelom roku v tímu Columbus Blue Jackets si zbalil iba najnutnejšie veci a už deň po výmene ku konkurencii absolvoval víťazné stretnutie vo Winnipegu. "Je to ďalšia zaujímavá kapitola v mojej kariére, na ktorú sa veľmi teším. Zatiaľ sa spoznávam s chalanmi v kabíne. Tento tím vystupuje spolu na ľade aj mimo neho, užívame si kopec zábavy," povedal slovenský krídelník pre Edmonton Sun.

 

Marián Gáborík absolvoval v tejto sezóne za Blue Jackets iba 22 duelov, pretože mal zdravotné problémy s kolenom a ramenom. "Aj v Columbuse bola veľmi dobrá partia. Je však veľmi vzrušujúce dostať sa do novej šatne a opäť bojovať o najvrchnejšie pozície," pokračoval odchovanec trenčianskej Dukly. 

 

V kalifornskom mužstve si od slovenského útočníka sľubujú góly, ktorými by mal dopĺňať osvedčené strelecké esá Anžeho Kopitara, Jeffa Cartera či Mika Richardsa. Potvrdil to tréner kolektívu Darryl Sutter a doplnil: "Má skúsenosti z play-off. Aj keď v tejto sezóne mal problémy si zraneniami, stále je to dôležitý hráč." 

 

Gáborík o možnej výmene do iného klubu niečo tušil, plynie mu totiž posledných pár mesiacov päťročnej zmluvy na 37,5 milióna dolárov. "Na sociálnych sieťach sa objavilo mnoho dohadov. Aj ja som to tušil. Nevedel som síce kam pôjdem, no napokon som skončil u Kings. Je to pre mňa nová šanca a ďalšia motivácia. Po dlhom čase opäť hrám, od zápasu k zápasu sa cítim stále lepšie," prezradil dvojnásobný účastník prestížneho Zápasu hviezd NHL pre Edmonton Sun. 

 

Po príchode ku "kráľom" sa Gáborík nedostal do úplne neznámeho prostredia, z predchádzajúceho pôsobenia v Minnesote poznal v kabíne obrancu Willieho Mitchella. Krídelník si navyše pochvaľoval, že k tímu sa pripojil počas série stretnutí u súperov. "Je to lepšie, pretože sme spolu absolvovali niekoľko spoločných večerí a viac sa spoznali. V Los Angeles Kings som našiel dobrú skupinu chalanov, ktorí na ľade nebojujú za seba, ale jeden za druhého. Spoločne bránia aj útočia, pomáhajú si navzájom," dodal skúsený slovenský hokejista. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies