NHL: Gáborík sa na finále play-off vráti do známeho prostredia

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 12:10 • 2 min
NHL: Gáborík sa na finále play-off vráti do známeho prostredia

LOS ANGELES - Pre slovenského hokejového útočníka Marián Gáboríka z tímu Los Angeles Kings bude mať záverečná séria o Stanleyho pohár proti New Yorku Rangers dvojnásobne špecifickú príchuť.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Trenčan sa totiž predstaví vo svojom premiérovom finále a navyše proti svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi, u ktorého strávil viac ako tri roky. Organizácia "jazdcov" skúseného krídelníka vymenila do Columbusu v apríli 2013 a o jedenásť mesiacov putoval od Blue Jackets do Los Angeles. Finálového súpera tak Gáborík pozná až na menšie výnimky takmer dokonale. "Je to vynikajúci spoluhráč a skvelý chlap. Budeme si na neho dávať pozor. Je nebezpečný a dokáže využívať ponúknuté príležitosti. Vie dať gól z akejkoľvek šance," zaspomínal si pre NHL.com Brad Richards na chvíle so slovenským útočníkom. Gáborík s Richardsom počas spoločného pôsobenia v NY Rangers hrali v jednej formácii v konferenčnom finále v roku 2012 proti New Jersey a následne aj v základnej časti profiligy 2012/2013 až do Slovákovej výmeny do Columbusu.

 

Angažovanie Gáboríka klubom z Kalifornie v marci 2014 bol pre Kings dobrý krok, veď slovenský hokejista je v play-off s dvanástimi gólmi najlepším strelcom. A proti niekdajšiemu zamestnávateľovi môže svoju bilanciu ešte zveľadiť. Ak by sa mu podarilo dosiahnuť sedem presných zásahov, na čele historického rebríčka by vyrovnal maximá Reggieho Leacha z roku 1976 a Jariho Kurriho z roku 1985. Na Gáboríka len v dobrom spomína aj obranca Ryan McDonagh. "Je to skvelý chlapík a fenomenálny hokejista. Vždy na sebe tvrdo pracoval a v našom klube strelil mnoho dôležitých a pekných gólov. Je veľmi zručný, výborný korčuliar. Pre naše družstvo bude veľkou hrozbou. Na štadióne sa len tak nepotuloval a vždy si pripravoval hokejku alebo inú časť výstroja, stále niečo robil," cituje McDonagh oficiálny web profiligy. 

 

Aj na opačnej strane barikády stojí hokejista s minulosťou u konkurencie. Vysoký americký center Brian Boyle síce už piatu sezónu patrí k "jazdcom", no svoje premiérové kroky v NHL absolvoval v Los Angeles. Pozná tak aj organizáciu Kings aj Mariána Gáboríka. "Veľa som sa tam naučil. Klub má niekoľko vynikajúcich hráčov, ktorí dokážu veľké veci. Keď som bol v LA, bol som ešte mladý a hlúpy. Odvtedy som vyrástol a práve v Los Angeles som bol prvýkrát dlhodobo preč z domova. Odvtedy sa mnoho vecí zmenilo," poznamenal B. Boyle. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies