NHL: Gáborík sa čoskoro vráti, už korčuľoval s tímom

NETKY.SK • 17 December 2013, 08:59 • 2 min
NHL: Gáborík sa čoskoro vráti, už korčuľoval s tímom

COLUMBUS - Hokejista Columbusu Marián Gáborík by sa už čoskoro mohol opäť predstaviť v zápase NHL. Slovenský útočník si podvrtol ľavé koleno v súboji proti Bostonu ešte 15. novembra (prehra 2:3 po predĺž.) a odvtedy nútene pauzuje. Skúsený krídelník sa pred niekoľkými dňami konečne po dlhom čase objavil na ľade s tímom Blue Jackets.

slovakia

left justify in out

"Bolo to len ranné korčuľovanie. Zatiaľ to nebolo na naháňanie sa s pukom s ostatnými. Precvičil som si však naučenú streľbu či prihrávky presne na hokejku. Cítil som sa fajn," cituje Gáboríka server The Columbus Dispatch. 

Tridsaťjedenročný odchovanec trenčianskeho hokeja sa ešte nezapájal do tvrdších fyzických kontaktov na ľade, ale čoskoro príde aj na to. "Hrali sme traja proti trom, boli tam už aj nekontrolované pohyby a reakcie. Budem sa snažiť popracovať na sebe ešte čo sa dá, aby som sa mohol vrátiť do zápasov," doplnil Gáborík. 

Tréner Columbusu Todd Richards má okrem slovenského útočníka zranených aj brankára Curtisa McElhinneya a obrancu Jamesa Wisniewského. Podotkol, že všetci traja sú bližšie na ceste k návratu na súťažný ľad, ale konkrétny zápas nešpecifikoval. V prípade Gáboríka by to však malo byť už tento týždeň. "Už to dlho nepotrvá a zahrajú si," povedal o svojich zranených Todd Richards. 

Gáborík v sedemnástich zápasoch tejto sezóny nazbieral jedenásť kanadských bodov za 5 gólov a 6 asistencií. Trojnásobný účastník Zápasu hviezd NHL doteraz odohral v profilige dovedna 786 stretnutí za Columbus, New York Rangers a Minnesotu. Dosiahol v nich bilanciu 341 presných zásahov a 344 gólových prihrávok. V play-off pridal 54 štartov. V doterajšej kariére v Severnej Amerike strelil aspoň 40 gólov v troch sezónach a minimálne 30 v siedmich ročníkoch NHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies