NHL: Gáborík rozhodol o triumfe LA v Pittsburghu, Tatarov gól Detroitu nestačil

NETKY.SK • 12 December 2015, 07:43 • 2 min
NHL: Gáborík rozhodol o triumfe LA v Pittsburghu, Tatarov gól Detroitu nestačil

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa postaral o predĺženie víťaznej šnúry LA Kings v zámorskej NHL. Strelou švihom pod hornú žŕdku rozhodol v štvrtej sérii nájazdov duel na ľade Pittsburghu, kde "králi" napokon triumfovali 3:2 pp a sn. Z víťazstva sa tešili už šiestykrát v rade.

slovakia

left justify in out

Jedenásty gól v prebiehajúcej sezóne zaznamenal Tomáš Tatar. Krídelník Detroitu zvýšil na ľade New Jersey presnou strelou v 37. minúte na 2:0 pre svoj tím, no Red Wings dosiahnutý náskok neudržali. Devils v záverečnej tretine vyrovnali priebežné skóre a štyridsať sekúnd pred koncom predĺženia im triumf zabezpečil Kyle Palmieri. Tatar si spoločne s krajanom Tomášom Jurčom zapísal do štatistík po jednom mínusovom bode.

 

Obhajca Stanleyho pohára zo Chicaga zdolal Winnipeg 2:0. Pri otváracom góle Jonathana Toewsa z 5. minúty si pripísal asistenciu Marián Hossa, víťaznú poistku pridal po polovici stretnutia Patrick Kane a rozšíril svoju impozantnú štatistiku minimálne jedného bodu na zápas už na 25 duelov v rade. Na súpiske "jastrabov" nefiguroval Marko Daňo, ktorého vedenie klubu opäť preradilo na farmu v AHL.

 

výsledky:

New Jersey - Detroit 3:2 pp /T. TATAR za hostí 1+0/

 

 

Pittsburgh - LA Kings 2:3 pp a sn /M. GÁBORÍK za hostí roz. sam. nájazd/

 

 

Chicago - Winnipeg 2:0 /M. HOSSA za domácich 0+1/

 

 

Dallas - Philadelphia 3:1

Arizona - Minnesota 2:1 pp

Edmonton - NY Rangers 7:5

Anaheim - Carolina 1:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies