NHL: Gáborík pomohol dvoma bodmi k postupu LA do finále Západu

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 07:30 • 2 min
NHL: Gáborík pomohol dvoma bodmi k postupu LA do finále Západu

ANAHEIM - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve Los Angeles 6:2 na ľade Anaheimu v piatkovom rozhodujúcom siedmom zápase semifinále Západnej konferencie.

slovakia

left justify in out

V boji o postup do finále Stanleyho pohára príde na Západe k repríze vlaňajšieho súboja o konferenčný titul a zaujímavej konfrontácii, keď proti sebe nastúpia Gáborík z LA proti kamarátom Mariánovi Hossovi a Michalovi Handzušovi z Chicaga. Finálová séria Západnej konferencie sa začne v nedeľu večer na ľade Chicaga.

Hráči Los Angeles si v piatok v Anaheime vybudovali veľmi rýchlo vedenie, vďaka ktorému sa nekonala očakávaná dráma. Kings postúpili do finále konferencie tretí rok po sebe. Gáborík odohral v piatok 17:46 min, okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový a tri strely. S deviatimi presnými zásahmi je naďalej najlepším strelcom play-off 2014, v sérii s Anaheimom sa presadil šesťkrát v štyroch dueloch na ľade súpera. 

 

Vypadnutie Anaheimu zároveň pravdepodobne znamená koniec kariéry Fína Teemu Selänneho. Štyridsaťtriročný útočník viackrát naznačil, že záto sezóna bude jeho poslednou. Po vypadnutí sa môže lúčiť aj ďalšia fínska legenda v drese Ducks Saku Koivu. 

Výsledok piatkového siedmeho rozhodujúceho stretnutia semifinále Západnej konferencie hokejovej NHL: 

 

Anaheim - Los Angeles 2:6 (0:3, 1:2, 1:1) - konečný výsledok série: 3:4, Los Angeles postúpilo do konferenčného finále 
Góly: 38. Palmieri (Cogliano, Bonino), 44. Perry (Getzlaf, Lindholm) - 5. Justin Williams (M. Richards, Vojnov), 9. J. Carter (GÁBORÍK, Toffoli), 16. M. Richards (King, Clifford), 23. Kopitar (Doughty, Clifford), 35. GÁBORÍK (Kopitar, Martinez), 54. Pearson (J. Carter, Justin Williams) 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 17:46 min, mal 3 strely, dosiahol 2 kanadské body (1+1) a 1 plusový bod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies